Bolu il merkezindeki hane halkının konut tercihine etki eden faktörlerin incelenmesi
Determination of factors that affect household housing preferenceses in Bolu downtown
  1. Tez No: 190213
  2. Yazar: MURAT YÜKSEL YILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERGÜN İLTER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Tercihleri, Konut, Demografik Faktörler
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmada, hane halkının konut alım sürecinde ve tercihlerinde etkili olan sosyo-ekonomik ve demografik faktörlerin belirlenmesi ve tüketici istek ve ihtiyaçlarının saptanmasıamaçlanmıştır.Araştırmanın ilk aşamasında araştırmanın önemi, kapsamı ve amacını belirten birgiriş yapılmıştır. Araştırmanın birinci bölümünde, konut ve konut sektörü ile ilgili bilgilerverilmiştir. Araştırmanın ikinci bölümünde araştırmanın amacı, kapsamı, uygulamadakullanılan veriler ve çalışmanın yöntemi hakkında bilgiler verilmiştir. Araştırmanın üçüncübölümünde, analizler sonucunda elde edilen bulgular sunulmuştur. Araştırmanın en sonbölümünde elde edilen sonuçlar tartışılmıştır.Çalışmadan edilen bulgulara göre, yaş, gelir seviyesi, aile büyüklüğü ve çocuk sayısıgibi sosyo-ekonomik ve demografik faktörlerin hane halklarının konut tercihleri üzerindeetkili olduğu saptanmıştır. Bu bulgulara ek olarak, birçok hane halkının kaliteli, güvenli,kullanışlı, kolay satılabilecek olan konutları arzu ettikleri tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it was aim to determine socio-economic and demographic factors thathave impact in the process of housing purchasing and to determine consumer readiness andnecessity.In the first section of the study, importance, comprehension and objectives of thestudy were introduced. In the first chapter of the study, information about housing andhousing sector was given. In the second chapter, the information about objectives,comprehension, data and method of the study was given. In the third chapter, findings obtainfrom analysis were reported. In the last section of the study, conclusion and discussions wasgiven.According to the findings obtain to this study, it was find that socio economic anddemographic factors such as age, income level, size of family and number of children haveimpact on housing preferences in Bolu. In addition to this findings it was found that most ofthe household desire to have high quality and reliable, practicable, easy marketable houses.Key Worlds: Consumer Pereferences, Housing, Demografic Factors.