Türkiye'deki anadolu güzel sanatlar liseleri müzik bölümlerinde viyolonsel eğitimine yönelik öğretmen ve öğrenci görüşleri
A study on the views of violoncello teachers and students aimed at violoncello education in anatolia fine arts high school in Turkey
- Tez No: 191141
- Danışmanlar: PROF. ÜLKÜ ÖZGÜR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Violoncello, violoncello education, Anatolia Fine ArtsHigh SchoolNumber of
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
TÜRK YEDEK ANADOLU GÜZEL SANATLARL SELER MÜZ K BÖLÜMLER NDEV YOLONSEL EĞ T M NE YÖNEL KÖĞRETMEN VE ÖĞRENCGÖRÜŞLER(Yüksek Lisans Tezi)Özhan ÖZGÜNGAZ ÜN VERS TESEĞ T M B L MLER ENST TÜSÜ2006 - ANKARAÖZETBu araştırma, Türkiye'deki Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri müzik bölümlerindeviyolonsel eğitimine yönelik öğretmen ve öğrenci görüşlerini belirli boyutlarıylainceleyip ortaya koymak ve ortaya konan verilerle viyolonsel eğitiminingeliştirilmesine görüş ve önerilerle katkıda bulunmak amacıyla yapılmıştır.Araştırmada durum tespiti, veriler anket ve kaynak tarama yoluyla elde edilerekişlenmiş, betimsel istatistik yöntemler yardımıyla çözümlenerek yorumlanmıştır.Araştırmada viyolonsel öğretmenleri ve öğrencilerinin viyolonsel eğitimine ilişkingörüşleri, viyolonsel öğretmenlerinin ve öğrencilerinin taşıdıkları belliözellikler,viyolonsel eğitiminde program ve uygulanmasına yönelik viyolonselöğretmenlerinin yaklaşımı, viyolonsel eğitiminde kullanılan dağara yönelik görüşlerve kullanılan metot-kitaplar,ilgili öğretmenlerin ve öğrencilere göre viyolonseleğitiminde karşılaşılan güçlükler ve sorunlar, ilgililerin viyolonsel eğitiminingeliştirilmesine yönelik görüş ve önerileri ortaya konmuştur.Bilim Kodu : Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim DalıMüzik Öğretmenliği Bilim DalıAnahtar kelimeler : Viyolonsel, Viyolonsel Eğitimi, Güzel Sanatlar LiseleriSayfa Adedi : 75Tez Yöneticisi : Prof. Ülkü ÖZGÜR
Özet (Çeviri)
A STUDY ON THE VIEWS OF VIOLONCELLO TEACHERSAND STUDENTS AIMED AT VIOLONCELLOEDUCATION IN ANATOLIA FINE ARTSHIGH SCHOOL IN TURKEY(Thesis for Master?s Degree)Özhan ÖZGÜNGAZI UNIVERSITYEDUCATION FACULTMUSIC EDUCATION DEPARTMENTAnkara 2006ABSTRACTThis study aims to for consideration the teachers and students views aimed toVioloncello education in the music departments of the Anatolia Fine Art HighSchool in Turkey, and thus to contribute new wievs and suggestions towars theimprovement of the violoncello education.This study is a descriptive one which is based on the literature searching modeldirected to determine current situation and it is prepared by the methods ofsearching sources and applying questionnaires is converted into percentages andfrequency tables.This study includes the topics which follow; the teachers and students views aimedto violoncello education; main propertys of violoncello teachers and students;teachers aproach aimed to violoncello training program and its into practice; theviews on the literature used in violoncello education; the difficulties in the teachingof the violoncello according to the teaching staff and the student concernedScience Code: Fine Arts Education DepartmentMusic Teaching Department