Metamorphosis
Metamorfoz
- Tez No: 191939
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. ELİF AYİTER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Böcek, alan, özel alan, sanal ortam, etkileşimli sanal ortam, internet, bilgi, teknoloji, beden, temsilDVD içeriği: indtroduction.mov, collaged video.avi, environment tour.avigiris.exe, metamorphosis.exe, Insect, space, private space, cyberspace, internet, interactive virtualenvironment, infromation, technology, network, body, representationDVD inculdes: indtroduction.mov, collaged video.avi, environment tour.avigiris.exe, metamorphosis.exe
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
ÖZ“Metamorfoz”/“Metamorphosis”Zeynep GünelM.F.A., Visual Arts and Visual Communication DesignSupervisor: Elif AyiterSpring 2005, vii + 42pagesMetamorfoz, sanal ortamlar üzerine görsel bir çalışma olup, daha çok buortamların önceden belirlenmişliğinin verdiği baskıcı karakteri üzerinde durur. Sanalortamların önemi, bu ortamların yapısının, 'gerçekliğin' kendi içlerinde nasıl barındığını,göründüğünü belirlerken, bizim bu gerçekliği nasıl deneyimlediğimizi belirlemesindenkaynaklanır. Bu proje, öncelikle internet olmak üzere sanal ortamları, gerçekliğin temsilini,'kendi' olanı, sanal etkileşimler içinde sıkışmış, bilgi fazlalığında kaybolmuş bir 'kendi'yitekrar temsil edip sunmaya yeltenir. Internet'e has olanı görsel olarak bozarken etkileşiminkendisinde kesinti yaratarak, bu içkin olana işaret etmeyi amaçlar. Tezin yazıllı bölümü,'böcek' ve 'böcek' imgesinin yaptığı, alan işgali, kişisel olana müdahale, tedirginlik, yoğunbeklenmedik karşılaşmalar gibi çağrışımlardan çıkış alışını ve nasıl sanal ortamlar üzerine birproje haline geldiğini ele alır. Bu dönüşümün görsellerini ortaya çıkaran devinimsel düşüncealt yapısını sunar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT“Metamorphosis”/“Metamorfoz”Zeynep GünelM.F.A., Visual Arts and Visual Communication DesignSupervisor: Elif AyiterSpring 2005, vii + 42pagesMetamorphosis is an approach to 'virtual spaces' focusing more on their imposingcharacter emerging from their predefinedness. The structure of the virtual spaces determineshow 'reality' exists and appears within them and how we experience it. This project attemptsto represent the cyberspaces especially internet, represent the representation of 'reality',represent the 'self', the uneasiness of the 'self ' embedded in the interactions, lost in theabundance of information. It tries to point out what is inherent to internet itself and deformthem visually. The written part of the project investigates the process, which has started from'insect' and its connotations such as space intrusion, interruption in private space, disturbance,intense-unexpected encounters and how it has turned out to be about 'virtual' spaces.