The effect of culture on consumer behaviour a case study in prince Islands, Istanbul
Kültürün tüketici davranışları üzerindeki etkisi Adalar ilçesi saha araştırması, İstanbul
  1. Tez No: 193965
  2. Yazar: BERKAY ERDEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AHMET SERPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Davranışı, Yaşam Biçimi, Kültür, Kimlik, Pazarlama, Consumer Behavior, Life style, Culture, Identity, Marketing
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 680
Özet
KÜLTÜRÜN TÜKET C DAVRANIŞLARI ÜZER NDEK ETK SADALAR LÇES SAHA ARAŞTIRMASI, STANBULBERKAY ERDENÖZETHangi ölçekte olursa olsun, kültürel kodlar insan davranışını ve ortakorganizasyonları, eylem biçimlerini etkiler ve şekillendirir. Bu karşılıklı ilişki, bir grubuntüketici davranışı üzerinden okunabilir. Tüketici davranışını anlamak, tüketiciyi çözmekhiçbir zaman o kadar basit değildir. Tüketiciler ihtiyaç ve isteklerini belirleyebilirler ancakfarklı davranabilirler. Derinlerdeki dürtülerinin farkında olmayabilirler. Bireyleri seçim,satın alma ve kullanma eylemlerini etkileyen akılsal, duygusal, ve fiziksel aktiviteler aynızamanda isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılar. Çok önemli bir parametre olarak yaşam şekli,bireyin parasını ve zamanını nasıl harcadığına bağlı olarak tercihlerini yansıtırken, birtüketici modeline referans verir. Sosyal sınıf, etnik özellikler gibi birçok faktör tek biryaşam şekli modelini ortaya koyan sütun başlıkları olarak kullanılabilir. Aynı zamanda, herkültür kendi değer sistemi, düzen ve düzenlemeleri ile ortak bir karakter gösterir.Tüketicinin kültürü, kişinin yaşam şekline bağlı tercihleri üstünde etkilidir. Bu doğrultuda,pazarlama uzmanları, kültürel norm ve tercihlerdeki farklıkları araştırmalı veöğrenmelidirler. Bu çalışma, büyük bir metropol şehrin hem yakınında hem karşısındayaşayan bir grubun kültürel kodlarının tüketici davranışı üstündeki etkilerini keşfetmeyiamaçlamaktadır. Çalışmada stanbul Prens Adalarında, adaptasyon stratejilerinin, yaşamşekli parametrelerinin ve kültürel kodların yeni yerleşenlerin ve yerli halkın tüketicidavranışlarına etkileri ve gösterdiği farklılıklar araştırılacaktır
Özet (Çeviri)
THE EFFECT OF CULTURE ON CONSUMER BEHAVIOURA CASE STUDY IN PRINCE ISLANDS, ISTANBULbyBERKAY ERDENABSTRACTRegardless of its scale, cultural codes are capable of affecting human behavior andcommunal organizations. This interrelation can be read also over the consumer behavior ofa group. Understanding consumer behavior and“knowing customers”are never simple.Customers may state their needs and wants but act otherwise. They may not be in touchwith their deeper motivations. The mental, emotional, and physical activities that peopleengage in when selecting, purchasing, using, and disposing of products and services so asto satisfy needs and desires. Lifestyle as a prior parameter refers to a pattern ofconsumption reflecting a person's choices of how he or she spends time and money. Manyof the factors such as a person's self-concept, ethnicity, and social class, are used as“rawingredients”to fashion a unique lifestyle. Also, each culture shows unique character, withits own value system, conventions, and regulations. Consumer's culture exerts such a biginfluence on his or her lifestyle choices, marketers must learn as much as possible aboutdifferences in cultural norms and preferences when marketing in more than one country.This study aims to explore, the cultural effects on consumer behavior within a case of asmall group living both near and against a large urban area and explore the culturaldifferences of new-comers and inhabitants and their consumer behavior in Prince Islands-Istanbul regarding to the adaptation strategies, life style parameters and cultural codes.