Rhopalocera (Lepidoptera) türleri üzerinde faunistik ve sistematik araştırmalar
Faunistic researches on the species of Rhopalocera (Lepidoptera)
  1. Tez No: 196910
  2. Yazar: FERAY TEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF KARSAVURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Lepidoptera, Rhopalocera, Fauna, Lepidoptera, Rhopalocera, fauna
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Lepidoptera takımı Rhopalocera alttakımı hakkında bugüne kadar pek çok araştırma yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar dahaçok Avrupa ülkelerini kapsamaktadır. Çok az bir kısmındaTürkiye'ye yer verilmiştir. Bu çalışmada, Ege Üniversitesi ZiraatFakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde yer alan Prof. Dr.Niyazi Lodos Entomoloji Müzesi (LEMT)'nde korunmakta olanRhopalocera alttakımına ait türler ele alınmıştır. Teşhisi öncedenyapılmış olan türler, direkt olarak çalışmaya alınırken teşhisiyapılmamış türler Süleyman Demirel Üniversitesi Orman FakültesiÖğretim üyelerinden sayın Doç. Dr. Mustafa Avcı tarafından teşhisedilmiştir. Çalışmada her türe ait incelenen bireylerin etiketbilgilerinin yanı sıra türlerin tanımı, Avrupa'da bulunduklarıülkeler, Türkiye'de bulundukları bölgeler ve habitatları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Many studies have been manufactured on Rhopalocera suborder of Lepidoptera order so far. These studies have mainlybeen carried out in European countries. In just a little bit of thesestudies, Turkey was taken place. In this study, species belong toRhopalocera suborder which have been maintained in LodosEntomological Museum, Turkey (LEMT) depend on PlantProtection Department of Agriculture Faculty in Ege Universitywas taken up. Determined species was directly used. Besides,undetermined species was determined by Mr. Doç. Mustafa AVCIwho is a lecture in Faculty of Forest Süleyman Demirel University.In this study, not only label knowledge of individuals belong toeach species was mentioned but also determination of thesespecies, countries in which these species exist in Europe, andregions and habitats in which these species exist in Turkey.