Bazı regülerlik aksiyomları
Some regularity axioms
- Tez No: 197096
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ALEV KANIBİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Regular space, semiregular space, almost regular space, weaklyregular space, strongly s-regular space, s-regular space, completely regular space, almost completely regular space, relative regular space
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
ü Ë ËBAZI REGULERLIK AKSIYOMLARIüArif OzkanüOZETBu tez altı bülümden oluşmaktadır.ou sBirinci bülümde diğer bülümlerde kullanılacak tanım ve teoremler verildi.ou g ouËIkinci bülümde regüler ve yarıregüler uzayların tanımları, birbirleri ile ilişkileri veou u u sbu uzaylara ait bazı üzellikler verildi.oü cü u o uUşuncü bülümde hemen hemen regüler ve zayıf regüler uzayların tanımları, birbirleriu uve ikinci bülümdeki uzaylarla ilişkileri, bu uzaylara ait bazı üzellikler verildi.ou s oDürdüncü bülümde kuvvetli s-regüler ve s-regüler uzayların tanımları, birbirleriyle,o u u ou u uikinci ve uşuncü bülümlerdeki uzaylarla ilişkileri, bu uzaylara ait bazı üzellikler verildi.ücü u o u s oBeşinci bülümde tamamen regüler ve hemen hemen tamamen regüler uzaylarıns ou u utanımları, birbirleriyle ilişkileri, bu uzaylara ait bazı üzellikler verildi.s oAltıncı bülümde relatif regüler uzayların tanımları, birbirleri ile ilişkileri ve buou u suzaylara ait bazı üzellikler verildi.oAnahtar Süzcü kler: Regüler uzay, yarıregüler uzay, hemen hemen regüler uzay, zayıfou u u uregüler uzay, kuvvetli s-regüler uzay, s-regüler uzay, tamamen regüler uzay, hemenu u u uhemen tamamen regüler uzay, relatif regüler uzayu uüDanışman: Doş. Dr. Alev Kanıbir, Hacettepe Universitesi, Fen Fakültesi, Matematiks c uBülümü, Topoloji Anabilim Dalıou ui
Özet (Çeviri)
SOME REGULARITY AXIOMSüArif OzkanABSTRACTThis thesis consists of six chapters.In the ï¬rst chapter we have given deï¬nitions and theorems that will be used in thenext chapters.In the second chapter we have given deï¬nitions of regular and semiregular spaces,relations between one another and some properties belong to these spaces.In the third chapter we have given deï¬nitions of almost regular and weakly regularspaces, relations between one another and with spaces given in the second chapter,some properties belong to these spaces.In the fourth chapter we have given deï¬nitions of strongly s-regular and s-regularspaces, relations between one another, with spaces given in the second chapter andthird chapter, some properties belong to these spaces.In the ï¬fth chapter we have given deï¬nitions of completely regular and almostcompletely regular spaces, relations between one another and some properties belongto these spaces.In the sixth chapter we have given deï¬nitions of relative regular spaces, relationsbetween each other and some properties belong to these spaces.