Mutlak Cesaro toplanabilme metodları
Absolute Cesaro summability methods
- Tez No: 197216
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NİHAL TUNCER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Mutlak Cesà ro toplanabilme, hemen hemen artan dizi, yarımonoton diziler, sonsuz seriler, toplanabilme çarpanları, Absolute Cesà ro summability factors, almost increasing sequences, Quasi-monotone Sequences, Infinite Series, summability factors
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
iiiMUTLAK CESÃRO TOPLANAB LME METODLARIÖZETBu tez beş bölümden oluşmaktadır:Birinci bölümde, tezin içeriği ile ilgili bir giriş yapıldı.kinci bölümde, bazı temel tanımlar ve teoremler verildi.Üçüncü bölümde, C ,1 k toplanabilme tanımı kullanılarak bir teorem ifade ve ispatedildi.Dördüncü bölümde, C , α , β ; δ toplanabilme tanımı kullanılarak ,üçüncü bölümdekikTeorem 3.1 i 0â©Î± ⤠1 ve α ⥠0 için genelleştiren iki teorem ifade ve ispat edildi.Beşinci bölümde, C , α; δ ve C , α , β ; δ toplanabilme tanımları kullanılarak, üçk kteorem ifade ve ispat edildi.
Özet (Çeviri)
ivABSOLUTE CESÃRO SUMMABILITY METHODSABSTRACTThis thesis consist of five chapters:In the first chapter, the introduction is given dealing with thesis.In the second chapter, some basic definitions and theorems are given.In the third chapter, a theorem is stated and proved by using C ,1 k summabilitydefinition.In the fourth chapter, by using C , α , β ; δ summability definition two theorems dealkwith summability factor, which generalize the Teorem 3.1 in the third chapter, are statedand proved.In the fifth chapter, three theorems are stated and proved by using C , α; δ andkC,α , β ;δ summability definitions.k