Sonsuz serilerin mutlak toplanabilme metodları ve toplanabilme çarpanları
Absolute summability methods and summability factors of infinite series
  1. Tez No: 918546
  2. Yazar: ZEHRA NUR ASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADİVE NİHAL TUNCER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak toplanabilme çarpanları, Mutlak toplanabilme metodları, Cesàro ortalaması, Abel dönüşümü, Minkowski eşitsizliği, Hölder eşitsizliği, Hemen hemen artan diziler, yarı monoton, Silverman-Toeplitz Teoremi, Absolute summability factors, Absolute summability methods, Cesàro mean, Abel transform, Minkowski inequality, Hölder inequality, Almost increasing sequences, quasi monotone, Silverman-Toeplitz Theorem
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
SONSUZ SERİLERİN MUTLAK TOPLANABİLME METODLARI VE TOPLANABİLME ÇARPANLARI Zehra Nur ASLAN Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi, Ocak 2025 Danışman: Doç. Dr. A. Nihal TUNCER ÖZET Bu tez çalışması altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, genel bilgiler ve literatür çalışmasına yer verilmiştir. İkinci bölümde, çalışmada kullanılacak temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, hemen hemen artan dizi alınarak daha zayıf şartlar altında sonsuz serilerin toplanabilme metodu ile ilgili teoreme yer verilmiştir. Dördüncü bölümde, -yarı monoton diziler alınarak, sonsuz serilerin toplanabilme metodu ile ilgili iki teoreme yer verilmiştir. Beşinci bölümde, hemen hemen artan dizi ve -yarı monoton diziler alınarak sonsuz serilerin toplanabilme metodu ile ilgili teoreme yer verilmiştir. Altıncı bölümde ise teoremlerden elde edilen sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSOLUTE SUMMABILITY METHODS AND SUMMABILITY FACTORS OF INFINITE SERIES Zehra Nur ASLAN Erciyes University, Graduate School of Natural and Applied Sciences Master Thesis, October 2025 Supervisor: Title: Assoc. Prof. Dr. A. Nihal TUNCER ABSTRACT This thesis consists of six chapters. In the first section, general information and literature review are given. In the second section, the basic definitions and theorems to be used in the study are given. In the third part, the theorem about the summability methods of infinite series under weaker conditions is given by taking almost increasing series. In the fourth part, two theorems about the summability methods of infinite series are given by taking -quasi-monotone sequences. In the fifth section, the theorem about the summability methods of infinite series is given by taking almost increasing series and -quasi monotone series. In the sixth section, the results obtained from the theorems are given.