Flueggea anatolica gemici(Euphorbıaceae)'nin üretimi ve tohumunun fizyolojisi üzerine araştırmalar
Production of flueggea anatolica gemici(Euphorbiaceae) and experietments about it's seed physiology
  1. Tez No: 197415
  2. Yazar: KEZİBAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MELİHA GEMİCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: antimikrobiyal etki, üretim, tohum, bitki, antimicrobial effect, production, seed, plant
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 34
Özet
Tez üç bölümden olu maktadır. Birinci bölümdeFlueggea anatolica Gemici bitkisi ve bu bitkinin dahil oldu ufamilya özellikleri özetlenmi tir. kinci bölümde deneyselçalı malara yer verilmi tir. Üçüncü bölümde deneyselsonuçların tartı ması yapılmı tır.Bu çalı mada Flueggea anatolica Gemici bitkisininüretim tekni i ve antimikrobiyal etkinli i ara tırılmı tır. Bitkininçelik ve tohumla üretimi olumlu sonuçlar vermi tir. Ayrıca ,Flueggea anatolica bitkisi; E.coli, P. aeroginosa ve Candidaalbicans'a karsı antimikrobiyal etkinlik göstermi tir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three parts. The first part is aconcise review on Flueggea anatolica Gemici and its familiyproperties. In part II the experimental details were explained. Inpart III, results of the experimental studies were discussed.This study was researched production and antimicrobialactivity of Flueggea anatolica Gemici. Seed and reproductiveproduction of this plant were gived positive results. Addition tothat, Flueggea anatolica showed an antimicrobial effect againstto E. coli, P. aeroginosa, C.albicans with Disc difüssionmethod.