Kalecik karası klonlarında asma performansı ile göz verimi, ürün miktar ve kalitesi arasındaki ilişkiler
Relationships between grapevine performance and bud fertility, yield and berry qulity on Kalecik karası clones
  1. Tez No: 197490
  2. Yazar: ÇİĞDEM BAŞARAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SABİT AĞAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Kalecik karası asma performansıgöz verimliliğ ürün kalitesicv, Kalecik karası grapevine performance, bud fertility, grape quality.cv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziKALECİ KARASI KLONLARINDA ASMA PERFORMANSI İ GÖZ VERİ ,K LE Mİİ Ş LERÜRÜN Mİ KTAR VE KALİTESİARASINDAKİLİKİÇiğ BAŞdem ARANAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBahçe Bitkileri Anabilim DalışDanıman: Prof.Dr. Y.Sabit AĞAOĞLUşBu çalı ma, 41 B anacıüzerinde, çift kollu Guyot terbiye sistemi uygulanarakyetiştirilmiş olan Kalecik karası üzüm çeş idine ait 16 klonda asma performansı gözilekileri araşrmak üzere yapı şr.verimi, ürün miktarlarıve kalitesi arası ndaki iliş tı lmı tıı herbir klona aitAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araşrma ve Uygulama Bağtı nda,ığ ı12 omcanı tek tek budama odunu ağrlı , bir yaş dal çapısürme oranlarısalkın lı , , msayı/göz oranlarısı tespit edilmiş Bahçe Bitkileri Bölümüne ait laboratuvarda isetir.herbir klon için 25 tane ağ ğ suda çözünebilir kuru madde miktarıtitrasyon asitliğıırlı, , ive meyve suyu pH' ları tespit edilmiş tir.Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre kurulan bu denemede bir yaş dal çapılı ileığ ıbudama odunu ağrlı , sürme oranları salkı sayı/göz ve kalite parametreleri, m sıarasındaki ilişkilerin, korelasyon ve regrasyon oran ve katsayı na göre istatistiklarıolarak önemli olup olmadı araşrı şr.ğı tılmı tı(sürgün) ile budama odunu ağ ğııDenemenin sonucunda klonları bir yaş dal çapın lı rlı ,bir yaş dal çapı sürme oranları salkı sayı/göz oranları kalite parametrelerilı , , m sı vearası ndaki iliş incelendiğki inde, bu özellikler ile sürgün çapıarası ndaki ilişkilerinistatistik olarak önemli olmadı ortaya çı şr.ğı kmı tı2006, 44 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisRELATIONSHIPS BETWEEN GRAPEVINE PERFORMANCE AND BUDFERTILITY, YIELD AND BERRYQUALITY ON KALECİ KARASI CLONESKÇiğ BAŞdem ARANAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of HorticultureSupervisor: Prof.Dr. Y.Sabit AĞAOĞLUThis study has been performed to research the relation between grapevine performanceand shoot efficiency, product quantities and quality in 16 clones of Kalecik karası ,which has been trained by double branched Guyot training system on the 41B rootstock.Pruning wooden weight, cane diameter, bud burst ratios, number of cluster per bud of12 vines from each clone is determined. The study was performed in Research andTraining Vineyard of Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University ofAnkara. The weights of 25 berries of grapes, the total soluble solids, the acidity and pHof juice are also determined and compared in Laboratory of Department of Horticulture.The shot which is built according to the Randomized Block Design, the relationshipbetween cane diameter pruning wooden weight, bud burst ratios, the number of clusterper bud and quality parameters, the consequence has been investigated statisticallydepending on the correlation, regretion ratio and coefficiency.As a result of the investigation of relationship between cane diameter and pruningwooden weight of clones, bud burst ratios, the number of cluster per bud and qualityparameters, it has been revealed that there is no relationship between these features andcane diameter as statistically.2006, 44 pages