Güneş izlemeli fotovoltaik pillerin mobil ölçüm istasyonlarına uygulanması
Application of photovoltaic cells with solar tracking to mobile measurement plants
- Tez No: 197821
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ŞEVKİ YILMAZ GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güneş Enerjisi, Güneş Pilleri, Güneş İzleme, Mobil Ölçümİstasyonu, Solar Energy, Photovoltaics, Solar Tracking, Mobile MeasurementPlants
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
Çeşitli amaçlarla kullanılan ölçüm istasyonlarının mobil hale getirilmesi, ölçüsistemlerinin enerji gereksinimlerinin karşılanması ve ölçü sistemlerinden eldeedilecek verilerin belirli merkezlere aktarılması teknolojik ve ekonomik olarak büyükbir gereksinimdir. Sistem bu gereksinimleri karşılamak amacıyla yapılan bir tasarımve imalat çalışmalarını içermiştir. Geliştirilen sistemle çeşitli amaçlarla ölçümalınması, ölçü aletlerinin enerji beslemeleri ve verilerin aktarılmasıgerçekleştirilmiştir. Böylece sistem ileride yapılacak tüm yenilenebilir enerjikaynakları projelerine, jeofiziksel çalışmalara, meteorolojik çalışmalara ve her türlübilimsel, teknolojik, askeri, uzay vb. çalışmalara destek ve temel niteliğindedir.
Özet (Çeviri)
Measument stations which are used with different aims to be mobile, to supply theenergy of measurement systems and to transfer data which are collected frommeasurement systems to specific centers, are very important as economical andtechnological. The system included some study of design and manufacture forsupplying this necessities. To be improved system become true to take measure withdifferent aims, to supply energy of by measurement tools, and to transfer of data. Sothe system will be basic and support to all projects of renewable energy resourceswhich will be made in the future, to every kind of studies of geological,meteorological and scientific, technological, military, space etc.