Bolu kentsel alanında bisikletli bağlantı olanaklarının araştırılması
Investigation of suitable linkage system for bike in expansion area of Bolu
- Tez No: 198030
- Danışmanlar: PROF.DR. FARUK ALTUNKASA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Bisiklet Ulaşımı, Bolu, Kentsel Planlama, Peyzaj.I, Bike Road Trails, Bolu, Urban Plan, Landscape.II
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 158
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİBOLU KENTSEL ALANINDA BİSİKLETLİ BAĞLANTIOLANAKLARININ ARAŞTIRILMASIElif YILMAZÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜPEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALIDanışman : Prof. Dr. M. Faruk ALTUNKASAYıl : 2006, Sayfa: 146Jüri : Prof. Dr. M. Faruk ALTUNKASA: Prof. Dr. Orcan GÜNDÜZ: Yard. Doç. Dr. Cengiz USLUBu çalışmada, toplu taşımın tamamlayıcı bir unsuru ve yaygın bir rekreasyonkaynağı olan bisiklet ulaşımının yapılabilirliği, Bolu Kentsel Alanı bünyesindearaştırılmıştır. Çalışmada, araştırma alanının doğal ve kültürel yapı özellikleri ilemevcut ve planlanan ulaşım sistemleri esas alınarak 4 güzergah belirlenmiştir. Bugüzergahlara ?Ağırlıklandırılmış Kriterler Yöntemi? uyarlanarak her güzergahınbisikletli bağlantı sistemi kurulabilirlik değerlendirmesi yapılmıştır. Ayrıca bugüzergahlar kamuoyuna bir anket ile sunulmuş ve halkın görüşleri alınmıştır.Değerlendirme sonuçlarına göre, bisikletli bağlantı açısından 2 No'lugüzergah %97'lik oranla diğer güzergahlara belirgin bir üstünlük sergilemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMASTER THESISINVESTIGATION OF SUITABLE LINKAGE SYSTEM FORBIKE IN EXPANSION AREA OF BOLUElif YILMAZÇUKUROVA UNIVERSITYGRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESDEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURESupervisor : Prof. Dr. M. Faruk ALTUNKASAYear : 2006, Pages: 146Jury : Prof. Dr. M. Faruk ALTUNKASA: Prof. Dr. Orcan GÜNDÜZ: Assist. Prof. Dr. Cengiz USLUIn this study, the suitability of a linkage system for bike road trails wasinvestigated that could be a complementary element of public transport and a facilityof common recreation in expansion area of Bolu. Four bike road were determinedthat based on planed transport systems of area, which is related to natural andcultural properties. The Weighted Criteria Method? was adapted to these road trailsand the ability of linkage system design was evaluated for bike to all road trails.Furthermore, these trials were submitted to the public opinion with a questionary andtheir opinions were collected.Number 2 road trail showed higher properties with the adaption scores about97 % in terms of the criterias than the other road trails according to evaluationresults.