Bilgisayar destekli eğitim modelinin dizel motorları ve enjeksiyon sistemleri dersine uygulanması
Applying of computer assisted education model to the lecture of diesel engines and injection systems
- Tez No: 198213
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDURRAZZAK AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
- Anahtar Kelimeler: Dizel Motorlar, Bilgisayar Destekli Eğitim, Multimedya, Diesel Engines, Computer Assisted Education, MultimediaScience Cod: 626.10.01iv
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZETBilim Uzmanlığı TeziBİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM MODELİNİN DİZEL MOTORLARIVE ENJEKSİYON SİSTEMLERİ DERSİNE UYGULANMASIRefik YILDIZZonguldak Karaelmas ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMakine Eğitimi Anabilim DalındaTez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Abdurrazzak AKTAŞHaziran 2005, 62 SayfaTeknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte öğrenilecek bilgilerin artması ve karmaşıklaşmasınitelikli ve çağdaş eğitim için bilgisayarların araç olarak kullanılmasını zorunlukılmaktadır. Dolayısıyla bu çalışmada; Teknik Eğitim Fakültelerinin OtomotivÖğretmenliği Programlarında, ?Dizel Motorları ve Enjeksiyon Sistemleri? dersini alan tümöğrencilerin bu konuları derste ve ders dışında da kullanabilmeleri için, fotoğraf, şekil,grafik, kısa film ve animasyonlar içeren bir eğitim CD'si hazırlanmıştır. Program; genelbilgiler, motorun ana parçaları, yanma ve yanma odaları, yakıt sistemi, yakıtlar ve yağlar,yardımcı düzenler ve yeni nesil yakıt enjeksiyon sistemleri bölümlerinden oluşmaktadır.Bu türdeki çalışmaların teknik eğitimdeki materyal eksikliklerini büyük ölçüdegiderebileceği ve geliştirme çalışmalarına devam edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTM.Sc. ThesisAPPLYING OF COMPUTER ASSISTED EDUCATION MODEL TO THELECTURE OF DIESEL ENGINES AND INJECTION SYSTEMSRefik YILDIZZonguldak Karaelmas UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MachineThesis Advisor: Asst. Prof. Abdurrazzak AKTAŞJune 2005, 62 PagesThe use of computers for a quality and contemporary education becomes a necessity due toicreasing vast knowledge to be learnt and their complexities. Therefore, in the study, aneducational CDROM composed of photographs, figures, graphs, short movies andanimations, has been prepared, using at faculty or outside, for the students who attend tothe lecture of Diesel Engines and Injection Systems at the Automotive Teaching Programat Faculties of Tecnical Education. The media consists of general knowledge, main enginesparts, combustion and combustion chambers, fuels systems, fuel and engine oils, auxialaryaparatures, and new generation fuel injection systems. This kind of studies will helpfacilitate to the material in technical education fields and the studies should continue arethat among the results of the study.