Farklı mesnet koşullarına sahip L şeklindeki betonarme plakların değişik yöntemlerle analizi
Analysis of L shaped concrete plates under different boundary conditions with different methods
  1. Tez No: 198993
  2. Yazar: TARKAN GÜRBÜZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NİLGÜN AKTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: L şeklindeki plaklar, sonlu farklar, sonlu elemanlar
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZETBu çalışmada L şeklindeki betonarme plakların farklı mesnetlenme koşullarına göre sonlufarklar ve sonlu elemanlar yöntemleriyle analizi yapılarak, bu yöntemlerin sonuçlarınınkarşılaştırılması yapılmıştır. Karşılaştırmalar yapılırken sonlu elemanlar yöntemininuygulaması SAP2000 programı yardımıyla yapılmıştır.Bölüm 1 'de Plak teorisine genel bir bakış yapılarak, ince plaklar için elastik yüzeydeklemi bağıntıları verilmiş, plak diferansiyel geometrisine girilerek, gerilmelerleyerdeğiştirmeler ve şekil değiştirmeler arasındaki bağıntılar verilmiştir.Bölüm 2 'de yaklaşık analiz yöntemlerinden sonlu elemanlar metodu kısaca tanıtılmış vebu metod ile kesit tesirlerinin bulunuşu açıklanmıştır.Bölüm 3 'de yaklaşık analiz yöntemlerinden sonlu farklar metodu anlatılmıştır. Buyöntemin plaklar için uygulama şekli anlatılarak plak kesit tesirleri bağıntıları verilmiştir.Bölüm 4 'de 3 farklı mesnetlenme durumu sahip plaklar için yapılan analiz sonuçlarınıiçeren tablolar ve grafikler yer almaktadır.Bölüm 5 'de Tip 1 isimli plak için sonlu farklar metodu uygulama adımları anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTIn this study, L shaped concrete plates which have different boundary conditions wereanalysed by using two different methods and comparison of the solutions weregiven.These methods are finite differences and finite element methods. Application offinite element method was made by using the computer program called SAP2000.In chapter 1, general plate theory was explained shortly and equations of elasticity forthin plates were given. Using these equations stress/strain and strain/displacementrelationships were written.In chapter 2, the finite element one of the approximate method was explained. Applyingthis method on plates and equilibrium of stresses acting on a body was given.In chapter 3, the finite differences one of the approximate method method was explained.Applying this method on plates and equilibrium of stresses acting on a body was given.In chapter 4, the analyse results, tables and diagrams are shown for plates which havethree different boundary conditions.In chapter 5, application steps were given for the finite finite differences method. Thematrix of coefficients which is used while solving the problem was shown in this chapter.Keywords : L shaped plates, finite differences, finite elements.