Radar range-Doppler imaging using joint time-frequency techniques
Tümleşik zaman-sıklık dönüşümleri kullanarak radar menzil-Doppler görüntüleme
  1. Tez No: 199062
  2. Yazar: DENİZ AKHANLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLBİN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ters Yapay Ağız Aralıklı Radar, Tümleşik zaman-çevrim dönüşümleri, Wigner-Ville Dağılımı, Uyarlamalı Gabor Gösterimi, Zaman-Çevrim Dağılım Sıralamalarıvii, Inverse Synthetic Aperture Radar, Joint Time-FrequencyTransform, Wigner-Ville Distribution, Adaptive Gaussian Representation, Time-Frequency Distribution Seriesv
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Ters Yapay Ağız Aralıklı Radar, hedefin görüntüsünü oluşturmak içinhedeften dönen işaretleri eş evreli olarak işler. Hedefin görüntüsü eldeetmek için kullanılan geleneksel yöntem Fourier dönüşümüdür. Fourierdönüşümü dönen işaretlerdeki Doppler değişimini bastırma yetisine sahipdeğildir. Bunun sonucu olarak menzil-Doppler görüntüsü bozulur. Uygunbir zaman-sıklık dönüşümü zamanla değişen Doppler değişimi sebebiyleoluşan bozulmayı bastırır.Bu tez çalışmasında, geleneksel metodun yerine kullanılabilecek zaman-çevrim dönüşümleri değerlendirilmiştir. Hedef görüntüleme sistemleri içinWigner-Ville dağılımı, Kabadan nceye Arama ile Uyarlamalı GaborGösterimi ve Zaman-Çevrim Dağılım Sıralamaları incelenmiştir.Teknikler örnek işaretlere uygulanmış ve sonuçlar birbirleri ilekarşılaştırılmıştır. Tekniklerin işlemsel ve hafızasal karmaşıklığı bulunmuş,sonuçlar karşılaştırılmış ve olası geliştirmeler önerilmiştir. Tekniklerinvihedef görüntüleme sistemindeki uygulamaları taklit hedef kullanılarakgerçekleştirilmiş ve elde edilen görüntüler birbirleri ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Inverse Synthetic Aperture Radar coherently processes the return signalfrom the target in order to construct the image of the target. Theconventional methodology used for obtaining the image is the Fouriertransform which is not capable of suppressing the Doppler change in thereturn signal. As a result, Range-Doppler image is degraded. A propertime-frequency transform suppresses the degradation due to time varyingDoppler shift.In this thesis, high resolution joint-time frequency transformations that canbe used in place of the conventional method are evaluated. Wigner-VilleDistribution, Adaptive Gabor Representation with Coarse-to-Fine searchalgorithm, and Time-Frequency Distribution Series are examined for thetarget imaging system.The techniques applied to sample signals compared with each other. Thecomputational and memorial complexity of the methods are evaluated andivcompared to each other and possible improvements are discussed. Theapplication of these techniques in the target imaging system is alsoperformed and resulting images compared to each other.