Development of a laminar navier-stokes solver for incompressible flows using structured grids
Yapılandırılmış ağlar kullanılarak sıkıştırılamayan akışlar için laminar navier-stokes çözücünün geliştirilmesi
  1. Tez No: 199246
  2. Yazar: AYHAN AKIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALUK AKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Navier-Stokes Denklemleri, Sıkıştırılamayan Akışlar, SIMPLEYöntemi, Sonlu Hacimler Yöntemi, Kapağın Sürüklediği Boşluk, Arkaya BakanBasamak.vii, Navier-Stokes Equations, Incompressible Flows, SIMPLE Method, Finite Volume Method, Lid-driven Cavity, Backward-facing Step.v
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Sıkıştırılamayan viskoz akışkanların Navier -Stokes denklemlerini çözmek için biryöntem önerilir. Bu yöntem iki boyutlu laminar değişmeyen momentumdenklemlerini tekrarlayarak çözen SIMPLE (Semi-Implicit Method for PressureLinked Equations) algoritmasıdır ve karşı karşıya gelmeyecek şekildeyapılandırılmış ağlar üzerindeki sonlu hacim yöntemine dayanır. Sayısal testlerkapağın sürüklediği boşluğun içindeki akışlar gibi arkaya bakan basamağınsonrasındaki akışların farklı durumları için SIMPLE ve SIMPLER (SIMPLERevised) yöntemleri ile yapılır. Sonunda, sonuçlar bu yöntemleri onaylamak içinvinitel ve nicel olarak farklı Reynolds sayılarında literatürde bulunan sayısal vedeneysel sonuçlarla karşılaştırılır.
Özet (Çeviri)
A method to solve the Navier-Stokes equations for incompressible viscous flows isproposed. This method is SIMPLE (Semi-Implicit Method for Pressure LinkedEquations) algorithm to iteratively solve the two-dimensional laminar steadymomentum equations and based upon finite volume method on staggered grids.Numerical tests are performed on several cases of the flow in the lid-driven cavity,as well as of the flow after a backward-facing step with SIMPLE and SIMPLER(SIMPLE Revised) methods. Finally, results are compared qualitatively andivquantitatively with numerical and experimental results available in the literature fordifferent Reynolds numbers to validate the methods.