Multiagent moving target search in fully visible grid environments with no speed difference
Tamamı görülen grid ortamda çoklu-ajanla aynı hızdaki hareketli hedef takibi
- Tez No: 199328
- Danışmanlar: PROF. DR. FARUK POLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Coklu-Ajan Hareketli Hedef Takibi, Hareketli Hedef Arama, şGerşek Zamanlı Arama.c, Multi-Agent Moving Target Search, Moving Target Search, Real-TimeSearch
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu şalışmada, yeni bir şoklu ajan hareketli hedef kovalama algoritması ve hareketlics chedef algoritması geliştirilecektir. Ortam olarak grid dünyası kullanılacak, bu ortam-s udaki koordineli ajan takımı hareketli hedefin olası kaşış güzergahlarını kapatmak işincs u cgerşek zamanda plan yapacaktır.cCoğu hareketli hedef arama algoritması ajanların hedeï¬erden daha hızlı olduğunuşg gvarsayar, bu da takibin ajanların lehine sonlanmasına yol aşar. Bu şalışmadaki anac csamacımız, bu varsayımı hafiï¬etmektir. Hedeï¬erin de ajanların da aynı hızda gittiğinigvarsayarsak, ajanların hedeï¬erini yakalamak işin hedeï¬eri kovalamaktan başka yenic sbir yaklaşım bulmaları gerekir. Bu koşullarda kovalama işini eşgüdüm işinde yürütens s s suu c uubirden fazla ajana ihtiyaş doğar.cgAjanlar arasında iletişim serbesttir.sBu problem işin bir şoklu ajan arama algoritması üneriyoruz. Bildiğimiz kadarıylac c o gübu varsayımlara dayanarak tasarlanmış başka bir algoritma bulunmamaktadır. O-ssnerilen algoritma, ona karşı gelen diğer algoritmaların türevleri ile (A*, MTS ves g utürevleri) deneysel olarak karşılaştırılacaktır.u ss
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new real-time multi-agent moving target pursuit algorithm anda moving target algorithm are developed and implemented. The environment is agrid world, in which a coordinated team of agents cooperatively blocks the possibleescape routes of an intelligent target in real-time.Most of the moving target search algorithms presume that the agents are fasterthan the targets, so the pursuit is sure to end in favor of the agents. In this work, werelax this assumption and assume that all the moving objects have the same speed.This means that the agents must find a new approach for success in the pursuit,other than just chasing the targets. When the search agents and the moving targetsare moving with the same speed, we need more than one search agent which cancoordinate with the other agents to capture the target.Agents are allowed to communicate with each other.We propose a multi-agent search algorithm for this problem. To our best knowl-edge, there is no alternative algorithm designed based on these assumptions. Theproposed algorithm is compared to the modified versions of its counterparts (A*,MTS and its derivatives) experimentally.