Tuz gölü, Yavşan tuzlası (Konya) ve çevresinin florası
The flora of Yavşan saltflat and its vicinity in Tuz gölü (Cihanbeyli/Konya)
- Tez No: 199723
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OSMAN TUGAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Tuz Gölü, Yavşan Tuzlası, Cihanbeyli, Konya, Flora, Tuz Lake, Yavşan Tuzlası, Cihanbeyli, Konya
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
IIIÖZETYüksek Lisans TeziTUZ GÖLÜ, YAVŞAN TUZLASI (KONYA)VE ÇEVRESİNİN FLORASIHasan DURANSelçuk Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim DalıDanışman: Yrd.Doç.Dr. Osman TUGAY2007, IX + 79 SayfaJüri: Yrd.Doç.Dr. Yavuz BAĞCIJüri: Yrd.Doç.Dr. H.Hüseyin DOĞANBu araştırma 2001 ve 2006 yıllarında Tuz Gölü, Yavşan Tuzlası (Cihanbeyli /Konya) ve çevresinin florasını tespit etmek üzere yapılmıştır. Araştırma alanı Konyaili sınırları içerisinde olup P.H.Davis'in uyguladığı Grid sistemine göre B4karesindedir. Araştırma bölgesinde 39 familya ve 157 cinse ait 279 takson tespitedilmiştir. Bu taksonların 84'ü başka bilim adamları tarafından toplanmıştır.Endemik takson sayısı 55 (% 19.7)'tir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımı da;İran-Turan elementleri % 28.7, Akdeniz elementleri % 7.5, Avrupa-Sibiryaelementleri % 0.4'tür. Araştırma bölgesinde en çok taksona sahip familyalarşunlardır; Compositae (Asteraceae) 54, Leguminosae (Fabaceae) 27,Chenopodiaceae 27, Cruciferae (Brassicaceae) 25, Gramineae (Poaceae) 24,Caryophyllaceae 13, Boraginaceae 13, Labiatae (Lamiaceae) 11, Scrophulariaceae9 ve Liliaceae 9. Araştırma alanında tür sayısına göre en büyük cinsler şunlardır;Astragalus 12, Centaurea 9, Salsola 7, Alyssum 6, Allium 6 ve Scorzonera 5.
Özet (Çeviri)
IVABSTRACTMaster ThesisTHE FLORA OF YAVŞAN SALTFLAT AND ITSVICINITY IN TUZGÖLÜ (CİHANBEYLİ / KONYA)Hasan DURANSelçuk UniversityGraduate Scholl of Natural and Applied SciencesDeparment of BiologySupervisor: Assist.Prof.Dr. Osman TUGAY2007, IX + 79 PageJüri: Assist.Prof.Dr. Yavuz BAĞCIJüri: Assist.Prof.Dr. H.Hüseyin DOĞANThis research has been made to determine The flora of Tuz gölü, YavşanTuzlası (Cihanbeyli / Konya) and its environments in 2001 and 2006 years. Theresearch area is in the district of Konya and according to the Grid system it is in theB4 square. 279 taxa belonged to 39 families and 157 genera have been determined inthe research area. Of them 84 taxa were collected by the different scientisits. Thenumber of endemic taxa is 55 (19.7 %). The phytogeographic regions of plants in thearea are as follows; Irano-Turanian with 28.7 %, Mediterranean with 7.5 % andEuro-Siberian with 0.4 %. The largest families according to the number of taxa in theresearch area are as follows: Compositae (Asteraceae) 54, Leguminosae (Fabaceae)27, Chenopodiaceae 27, Cruciferae (Brassicaceae) 25, Gramineae (Poaceae) 24,Caryophyllaceae 13, Boraginaceae 13, Labiatae (Lamiaceae) 11, Scrophulariaceae9 and Liliaceae 9. The largest genera according to species are as follows; Astragalus12, Centaurea 9, Salsola 7, Alyssum 6, Allium 6, Scorzonera 5.