İstatistiksel kalite kontrol grafikleri kabul örneklemesi
Statistical quality control charts acceptance sampling
- Tez No: 199757
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AŞIR GENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Kalite, kalite kontrol, kabul örneklemesi
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZETSTAT ST KSEL KAL TE KONTROL GRAF KLER KABUL ÖRNEKLEMESAhmet ÖZTÜRKSelçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüstatistik Ana Bilim DalıDanışman: Doç. Dr. Aşır GENÇ2007108 sayfaÇağımızda ülkeler arasındaki rekabet savaşının arkasında kalite yönetimi ve kalitegüvencesi yatmakta, bunu en iyi başarabilen ülke ekonomik açıdan lider koltuğunaoturmaktadır. Japonya işletmelerinde uyguladığı Toplam Kalite Yönetimi anlayışıyla bugünlider ülke konumuna gelmiştir. Milletlerin daha iyi yaşayabilme ihtiyacını karşılamaları ,yaşam koşullarını koydukları kurallarla sürekli geliştirme çabaları gibi kalite kavramını bilenbir toplum oluşturmalarıyla gerçekleşmiştir. Yaşadığımız bu dönemde kalite kelimesini heryerde duymaktayız. Bu nedenle kalite bilincinin her sektör tarafından anlaşılır olması veuygulamasının kesinlikle yapılıyor olması gereklidir. Bu sayede dünya firmalarıyla yarışıyorhale geleceklerdir.Çalışmanın 1. bölümünde , kalite ile ilgili bilgiler ve kavramlar, kalite kontrolün tarihigelişimi, kaliteyi oluşturan temel unsurlar, kalite kontrolün amaçları, kalite kontrol faaliyetlerikonuları işlenmiştir. 2.bölümde toplam kalite kontrol, toplam kalite kontrolün aşamaları,toplam kalite kontrolün kapsamı, toplam kalite kontrolün amaçları konuları ele alınmıştır.3.bölümde statistiksel kalite kontrol, 4.bölümde örnekleme dağılımları ve tahmin etmeuygulamalı örneklerle , 5.bölümde kabul örneklemesi, 6. bölüm de ise kontrol grafiklerianlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTSTATISTICAL QUALITY CONTROL CHARTS ACCEPTANCE SAMPLINGAhmet ÖZTÜRKSelcuk University Institute of the Natural and Applied Sciences Statistics DepartmentSupervisor : Assoc. Prof.Dr. Aşır GENÇ2007108 pagesBy the time quality control and quality guarantee lie down behind the competition warbetween countries and the best succeed country comes a leader in the aspect of economy.Today Japon has become a leader country as a result of comprehension of total qualitymanagement applied in its enterprises. To meet the country?s better living needs, countriesconscious of quality concept like a continuous improvement efforts put on living conditionsrules. In this period we hear the word ?quality? all around. Because of this reason it isnecessary to be understandable of quality conscious by all sectors and its applications must bedone. So a noe with world firms is inescapable.In the first section of this thesis study some basral knowledge and concept related toquality, historical development of quality control, basic components constituting quality, aimsof quality control and qualit control activity topics are investigated. In the second section totalquality control, steps of total quality control are handed. In the third section statistical qualitycontrol, In the fourth section sampling distribitions, In the fifth section acceptance samplingand sixth section control charts are concerned.Key wods: Quality, quality control,quality control charts acceptance sampling.