Elektromanyetik saçınım probleminin belli geometriler için modellenmesi
Modelling of electromagnetic problems for some geometries
  1. Tez No: 200605
  2. Yazar: FADIL KUYUCUOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TANER OĞUZER, PROF.DR. İBRAHİM AVGIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Moment metot, elektromanyetik saçınım, çok katmanlı ortamlar, Green fonksiyonları, Method of moments, electromagnetic scattering, layered media, Green?s functions
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Değişik geometriler için matris denklemleri moment metodu kullanılarak oluşturulmuştur. Düzlem elektromanyetik dalga tarafından boş uzayda, 2 ve 3 katmanlı geometrilerde bulunan şerit üzerinde oluşan akımlar bulunmuştur. Bunun için öncelikle integral denklemleri çıkartılmış daha sonra da moment metot prosedürü uygulanmıştır. Test ve baz fonksiyonları olarak sinc fonksiyonları kullanılmış böylece integral hesaplama süreleri oldukça azalmış olup çok küçük hatayla akımlar bulunmuştur. Akımlar bulunurken Green fonksiyonları elde edilip, integral denklemleri elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Matrix equations for different geometries were obtained using Method of Moments (MoM). Currents induced on strips in free space, 2 and 3 layered media arising from plane electromagnetic waves were found. First integral equations were obtained then the Method of Moments procedure was applied. Sinc functions were chosen as test and basis functions so that integral calculation time was reduced so much with so small error percentage. Green?s functions were calculated and these were used in integral equations.