Keten tohumu yağı ile zenginleştirilmiş sütten yoğurt üretimi
Production of yoghurt from flax seed oil enriched milk
  1. Tez No: 200637
  2. Yazar: FATEMEH MAHDİAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜLDEREN OYSUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gıda Mühendisliği, Ziraat, Food Engineering, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Yourt, keten tohumu yaı, omega-3, Yoghurt, Flax Seed Oil, Omega-3
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Aratırmada yalı, yarım yalı ve yasız sütlere 100 ml'de 250 mg, 500 mg ve 750 mg omega-3 olacak ekilde keten tohumu yaı ilave edilmitir. Yourtların 21 gün depolama süresince 7 günlük peryodlarda fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmitir. Sonuçta yarım yalı ve yalı yourtların 250 ve 500 mg omega-3 düzeyinde keten tohumu yaı ile zenginletirilmi tiplerinin duyusal deerlendirme puanlarının daha yüksek olduu belirlenmitir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, flax seed oil was added to whole ?fat, semi-fat and non-fat milk at ratios of 250 mg, 500 mg and 750 mg omega-3 per 100 ml. Physical, chemical, sensory and microbiological characteristics of yoghurts had been done for every seven days during 21 days of storage. In conclusion, sensory evaluation scores of semi-fat and whole-fat yoghurts, which had been enriched with flax seed oil at ratios of 250 mg and 500 mg omega-3, were found higher when compared to other types of yoghurt.