Tigem Alparslan Çiftliği ve çevresi (Muş) florası
Flora of Tigem Alparslan Farm and surroundings (Muş)
  1. Tez No: 200936
  2. Yazar: CİHAT ÖLÇÜCÜ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FAZLI ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Mus, Tigem, Flora, Mus, Tigem
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Mus ili sınırları içerisinde yer alan Tigem Alparslan Çiftligi ve Çevresi'nin Florasını tespit etmeyi amaçlayan bu çalısma 2004?2007 yılları arasında gerçeklestirilmistir. Arastırma sonucunda 1209 bitki örnegi toplanmıstır. Toplam bitki örneklerinin degerlendirilmesi sonucunda 65 familyaya ait 213 cins ve 377 tür ve türaltı düzeyde takson belirlenmistir. Endemik takson sayısı 10 ve endemizm oranı % 2,65'dir. Bitkilerin fitocografik bölgelere dagılımı söyledir: ran-Turan elementleri 81 (%21,48), Avrupa-Sibirya elementleri 14 (% 3,71), Akdeniz elementleri 6 (% 1,59), bilinmeyenler ve çok bölgeli olanlar ise 276 (% 73,20)'dur.
Özet (Çeviri)
This study which aimed to determine the Flora of Tigem Alparslan Farm and Surroundings, being situated in the city borders of Mus, was carried out between 2004-2007. In this study 1209 plant specimens were collected. At the end of the idendifications of the specimens, 213 genera and 377 specific an infraspecific taxa, belonging to 65 families were found. 10 taxa are endemic to Turkey ( 2,65 % ). Distribution of the taxa in the phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian 81 ( 21,48 % ), Euro-Siberian 14 ( 3,71 % ), Mediterranean 6 ( 1,59 % ), unknown and cosmopolits 276 ( 73,20 % ) .