Tiyoksanton bazlı kinoksalin içeren tek bileşenli fotobaşlatıcıların sentezi ve fotopolimerizasyondaki etkinliğinin incelenmesi
Thioxanthone based quinoxaline one component photoinitiators synthesis and their role in photopolymerization
- Tez No: 201408
 - Danışmanlar: PROF. DR. NERGİS ARSU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kimya, Chemistry
 - Anahtar Kelimeler: Fotobaslatıcı, serbest radikal polimerizasyonu, 6-Thia-1, 4-diazanaphtacen- 11-one (TX-Q), 3-Dimethyl-6-thia-1, 4-diaza-naphthacen-11-one (TX-Q), monomer, akrilat, Photoinitiator, free radical polymerization, 6-Thia-1, 4-diaza-naphtacen-11-one (TX-Q), 3-Dimethyl-6-thia-1, 4-diaza-naphthacen-11-one (TX-DMQ), monomer, acrylate
 - Yıl: 2007
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 94
Özet
6-Thia-1,4-diaza-naphtacen-11-one'un (TX-Q) ve 2,3-Dimethyl-6-thia-1,4-diaza-naphthacen- 11-one (TX-DMQ) yeni birer fotobaslatıcı olarak sentezlendi ve karakterize edildi. MMA'ın fotobaslatılmıs kütle polimerizasyonu TX-Q ve TX-DMQ beraberinde NMDEA varlıgında ve yoklugunda bir fotoreaktör içerisinde gerçeklestirildi. lave olarak, deneyler azot atmosferi altında da gerçeklestirilmistir. Çok fonksiyonlu akrilatlar (EA+TPGDA ve TMPTA) ile polimerizasyon dönüsüm ve ısıları Foto-DSC kullanarak gerçeklestirildi. Bu iki yeni fotobaslatıcının fotolizi gerçeklestirildi ve fotobeyazlasması da izlenmistir.
Özet (Çeviri)
6-Thia-1,4-diaza-naphtacen-11-one?un (TX-Q) and 2,3-Dimethyl-6-thia-1,4-diazanaphthacen- 11-one (TX-DMQ) were synthesized as a novel photoinitiator and were characterized. Photoinitiated bulk polymerization of MMA in the presence of TX-Q and TXDMQ were also carried out in the presence and absence of NMDEA by using of a photoreactor. Additional experiments were carried out under nitrogen atmosphere. Polymerization conversion and temperatures of acrylates (EA+TPGDA and TMPTA) as multifunctional acrylates were performed by using Photo-DSC. Photolysis of this two novel photoinitiators were performed and their photobleaching were observed.