Moving the webquest process from static to dynamic: Preservice teachers' experience with the dynamic webquest environment
Web macerası sürecinin statikten dinamiğe dönüşümü: Öğretmen adaylarının dinamik Web macerası ortamındaki deneyimleri
- Tez No: 201669
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SONER YILDIRIM, YRD. DOÇ. DR. YASEMİN GÜLBAHAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Web Macerası, proje-tabanlı ögrenme, teknoloji entegrasyonu, WebQuest, project-based learning, technology integration
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Web Macerası, okul ortamında popüler olan teknoloji entegrasyonu stratejilerinden biridir. Bu çalısma, var olan yaklasıma dinamizm getirerek ögretmenler ve ögrenciler için olusan problemlerin üstesinden gelmek için düzenlenmistir. Bu nedenle, bu çalısmanın amacı, Web Macerasının yeni yaklasımını tasarlamak, gelistirmek, uygulamak ve dinamik Web Maceraları ortamındaki katılımcıların karsılastıkları deneyimlerini degerlendirmektir. Bu çalısmanın örneklemi, özel bir üniversitenin Orta Ögretim Fen ve Matematik Alanları Egitimi ve Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Bölümü bünyesinde verilen, iki lisans dersinin ögrencileridir. Bu çalısmaya 70 ögrenci katılmıstır. Bu çalısmada, Web Macerası projeleri, Web sitesi hakkında düsünceler ile sürece ve projelere yönelik algılar hakkında daha açıklayıcı bilgi gelistirmek amacıyla nitel ve nicel arastırma teknikleri uygulanmıstır. Bulgular, ögrencilerin Web Macerası sitesini ve dinamik olarak olusturulan projelerini begendiklerini göstermistir. Ayrıca, sistemin etkililigini gelistirmek için degerli önerilerde bulunmuslardır.
Özet (Çeviri)
WebQuest is one of the popular technology integration strategies in school environment. This study is conducted to overcome existing problems for both teachers and students in higher education by bringing dynamism to existing approach. Therefore, the purpose of this study is to design, develop, implement the new approach of the WebQuest, and assess the experiences of the participants that they encounter in the dynamic WebQuest environment. The participants of this study were the students of two undergraduate courses offered by the Secondary Science and Math Education Department (SSME) and Computer Education and Instructional Technology Department (CEIT) of a private university. Seventy undergraduate students participated in this study. This study employed both qualitative and quantitative measures in order to develop explanatory thoughts about the WebQuest site, projects and perceptions towards the process and the project. The findings of this study showed that participants favored the WebQuest site and the project, which is dynamically created. Furthermore, they offered valuable suggestions to improve the effectiveness of the system.