Security on mobile phones with lightweight cryptographic message syntax
Basitleştirilmiş kriptografik mesaj sözdizimi ile mobil telefonlarda güvenlik
- Tez No: 201927
- Danışmanlar: DR. ATİLLA ÖZGİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: CMS, PKI, Mobile Phone
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Kriptogtafik Mesaj Sözdizimi (KMS), mesajları kriptografik olarak korumak için tasarlanmı bir standarttır. KMS ile mesajlar imzalı veri, zarflanmı veri, özetlenmi veri ve dorulanmı veri içerik tipi olarak korunabilmektedir. KMS'nin mimarı yapısı sertifika tabanlı anahtar daıtımı ve simetrik kriptografi etrafında oluturulmutur. Bu tezde, hafıza ve ilem gücü sınırlı olan cep telefonlarında saklanan ve MMS, e-posta vasıtasıyla paylaılan verilerin güvenliini salamak için basitletirilmi kriptografik mesaj sözdizimi önerilmektedir. Basitletirilmi KMS'yi kullanan ve cep telefonunda koan örnek bir prototip gelitirilmi, uygulama boyutu ve performans kriterleri açısından standart KMS ile karılatırılmıtır. Basitletirilmi KMS ile standart KMS'ye göre prototip boyutu %35 azalmı olup, zarf hazırlama süresi de oldukça kısalmıtır. Anahtar Kelimeler : Kriptografik Mesaj Sözdizimi, Açık Anahtar Altyapısı, Mobil Telefon
Özet (Çeviri)
Cryptographic Message Syntax (CMS) is a standard for protecting messages cryptographically. Using CMS, messages can be protected in different content types such as signed-data, enveloped-data, digested-data and authenticated-data. CMS is architected around certificate based key management and symmetric cryptography. In this thesis, a lightweight CMS envelope is proposed for the mobile phones which have limited memory and processing power, in order to provide the privacy of the data either stored on them or exchanged by means of multimedia messaging (MMS) and e-mail. A sample prototype is implemented on mobile phone which makes use of the proposed lightweight CMS. The prototype is compared with standard CMS in terms of application size and performance. The application size decreases approximately by 35% and the envelope preparation duration is much shorter with lightweight CMS in comparison to standard CMS.