3.nesil gezgin telefonlar üzerinde multimedya destekli güvenlik artırım tekniklerinin araştırılması
Multimedia supported security improvements on 3rd generation mobile devices
  1. Tez No: 213688
  2. Yazar: MEHMET ERDAL DAYAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULHAMİT SUBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: multimedya, gezgin cihazlar, güvenlik, ses tanıma, Multimedia, mobile device, security, speech recognition
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Gelisen teknoloji ve nternet'in yaygın olarak kullanımıyla birlikte pek çok rahatlıgın yanında basta güvenlik olmak üzere pek çok problem ortaya çıkmıstır. Bu güvenlik problemlerin en basında da karsıda muhatap oldugunuz kisinin gerçek/dogru kisi olup-olmadıgıdır. Multimedya destekli güvenlik yöntemleri her geçen gün günlük hayatımıza girmeye basladı (Kurum girislerinde, özel yerlere girislerde). Ancak gezgin telefonlar üzerinde ise güvenlik yöntemi olarak hâlâ sadece sifreler kullanılmaktadır. Kullanımı her geçen gün artan multimedyalı telefonlar sayesinde sunucu tabanlı görsel ve/veya isitsel bilgiler yöntemler kullanarak güvenligin arttırılacagı öngörülmektedir. Bu çalısmada gezgin cihazlar ile bunların baglantı kurdukları sunucular arasında isitsel güvenlik yöntemleri kullanılarak iletisimin daha güveli hale getirilmesi arastırılmıs ve bununla ilgili bir uygulama gelistirmeye çalısılmıstır.
Özet (Çeviri)
Though the evolving technology and the widespread usage of Internet made the daily works easier for us, it brought some problems to deal with, such as security. A primary issue is to assure the identity of the users connected to a server with a mobile device. Multimedia-based security applications are being more popular day by day (Entering a company building, exclusive places etc). But only passwords are used as a security method on mobile device based authentication. It is foreseen that by the multimedia supported mobile phones those usage is spreading continuously, the security will be increased by server based visual and auditory methods. In this work, it is investigated to make a more secure communication of a client and server by using auditory security methods and we worked to develop a relevant security application.