Ağırlıklı lorentz uzaylarında genelleştirilmiş öteleme operatörü ile elde edilen riesz potansiyellerinin sınırlılığı
Riesz potential generated with generalized shift operatör and the boundedness of riesz potential in weighted lorentz space
  1. Tez No: 202789
  2. Yazar: MEHMET KARAKELEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL EKİNCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ağırlıklı Lorentz Uzayı, Lorentz Uzayları, Riesz Dönüşümleri, Riesz Potensiyelleri, Lorentz Space, Riesz Transform and Riesz Potential, Weighted Lorentz Space
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. İkinci bölümde adi öteleme ve genelleştirilmiş öteleme tanıtılmış ve genelleştirilmiş ötelemenin bazı özellikleri verilmiştir. Üçüncü bölümde genelleştirilmiş öteleme operatörü ile elde edilen Riesz potansiyellerinden bahsedilerek bazı teorem ve sonuçlar elde edilmiştir. Son olarak, dördüncü bölümde Ağırlıklı Lorentz Uzaylarında , I? ? B-Riesz potansiyeli için Hardy- Littlewood-Sobolev tipi eşitsizliği ispat edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first chapter was devoted to the fundamental concepts and theorems. In the second chapter, Ordinary and generalized shift is introduced some properties of generalized shift are given. In the third chapter, the Riesz potential generated by the generalized shift operator is given. Some theorems and results related to the Riesz potantial were obtained. Finally, in the fourth chapter, Hardy-Littlewood-Sobolev inequality is proved for the , I? ? B-Riesz Potential in the weighted Lorentz Spaces.