Uluslararası lojistik yönetimi ve bir işletme örneğinde uygulanması
Management of international logistics and its application in a company
  1. Tez No: 202831
  2. Yazar: MESUT YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİM IŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Filo, Kapasite, Kapasite analizi
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalısmada, Horoz Lojistigin tedarik zincirindeki filolarının kapasite analizini yapmak için Promodel 4.22 simülasyon programı kullanılmıstır. Horoz Lojistik'ten elde edilen bilgilere göre mevcut sistemin modeli kurulmustur. Mevcut modelde filo hızları aynı alınmıs, hammadde üreticilerinin kapasitesi yeterli oldugu için sonsuz alınmıstır. Depo, müsteri ve filolar haftanın 7 günü, fabrikalar 6 gün çalısmaktadır. Mevcut modelde ilk önce hammadde üreticilerinden gelen hammaddeler (un, seker, yag, toz) belli oranlarda birlestirilerek 100 gr'lık bisküvi elde edilmekte bunlarda 24'lü kutularda filolarla depolara, depolarda, fabrika ve müsterilere göndermektedir. Bu göndermede fabrika ve depolar, kendine en yakın fabrika, depo veya müsterilere öncelikle gönderim yapmakta ve bu göndermeler günlük kapasiteleri dolana kadar devam etmektedir. Mevcut sistemin modeli kurulmus ve simülasyon çalıstırılmıs ve alınan raporda filo kapasiteleri düsük çıkmıstır. Bu yüzden yeni sistem modeli kurulmustur. Yeni sistemde tır sayıları azaltılmıs. En son mevcut ve yeni sistemin sonuçları karsılastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study, Promodel 4.22 simulation program was used in order to carry out the analysis of the capacities of the procurement fleets of Horoz Logistics. The model of the current system was established according to the irformation acquired from Horoz Logistics. In the current model, the fleet speeds were acepted as the same whereas the capacity of the raw material producers were accepted as infinite since they were adequate. The silos, customers and fleets work 7 days a week, while the factories work for 6 days. The current system functions as such: first the raw materials (flour, sugar, oil, powder) are combined in certain ratios and 100 ?gr- biscuits are prodiced later, the fleets transport them in boxes of 24 packets to silos. Then the silos dispatch them to factories and customers, during which the closest factories, silosand customers are given priority, and the shipment continues until their daily capacity becomes full. The model of the current system was set up, later simulation was run, and finally the report showed low fleet capacities. Therefore, a new system model was founded, in which the number of lorries were decreased. The data of the latest current system and the new one were compared. Keywords : Fleet, Capacity, Capacity analysis,