Bir işletme için kapalı çevrim MRP programının yazılımı ve uygulama sonuçlarının izlenmesi
Close-loop MRP software design for a firm and review of application results
  1. Tez No: 202832
  2. Yazar: İHSAN EROZAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİM IŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Malzeme İhtiyaç Planlama, Malzeme Planlama Yazılımı, Materials Requirement Planning, Materials Planning Software
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu tezde; bir işletme için Malzeme Planlama Yazılımı geliştirilmeye çalışılmıştır. Öncelikle yazılım için gerekli eğitim çalışmalarına katılınmış ve yazılımla ilgili kaynaklar incelenmiştir. Yazılım ile ilgili çalışmalar 7 ay sürmüştür. Sonuçta Malzeme Planlama Programını yazabilmek için, C#.NET, SQL Server 2003, ADO.NET, Visual Studio NET ile ilgili teknik bilgi edinilmiştir. Çalışmanın ikinci aşamasında, Malzeme Planlama ile ilgili teorik altyapının oluşması için yayınlar incelenmiştir. Çalışmanın üçüncü aşamasında, Malzeme Planlama ile ilgili çeşitli yazılımlar ve bu yazılımlarla ilgili yayınlar incelenmiştir. Yazılımların demo(tanıtım) sürümleri denenmiş ve sonuçları kaydedilmiştir. Çalışmanın dördüncü aşamasında, Malzeme İhtiyaç Planlama Programının kullanılacağı işletme incelenmiş, işletmenin üretim yapısı ile ilgili teknik bilgi sağlanmış ve bu bilgilerle program için algoritmalar geliştirilmiştir. Çalışma sonucunda ise; Aytaç Aydınlatma'nın malzeme planını yapabilecek ve raporlayabilecek seviyede bir yazılım geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, Materials Requirement Planning Sofware was tried to be designed for a firm. Firstly technical information was acquired for software design and participated in courses about C#.NET, SQL Server 2003, ADO.NET, Visual Studio.NET, first study was prepared in 7 months. Second part of this study is interested in theoretical information about MRP and some publications was researched about MRP. Third part of this study is interested in sorfware review. Some sorfware interested in MRP researched and their publications was acquired. Forth part of this study is interested in investigation of firm that will use this software. Some technical information was acquired for software framework and algorithms was developed. Last of this study, a software which will be able to plan and report Materials Requirement of Aytaç Aydınlatma was designed.