Paydaş teorisi ve bankalarda paydaş analizi
Stakeholder theory and stakeholder anlaysıs at banks
  1. Tez No: 204419
  2. Yazar: GÜLÇİN BEYZA BATI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. BİLÇİN TAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Paydaş Teorisi, Paydaş Kavramı, Paydaş Yönetimi, Paydaşanalizi, bankalariii, Stakeholder Theory, Stakeholder Concept, StakeholderManagement, Stakeholder Analaysis, Banksiv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZETFirmalar, büyük bir değişim içindedirler, her gün yeni konular ortaya çıkmaktave tartışılmaktadır. Ekonomik koşulların ve rekabet koşullarının artması ile yöneticileryeni yönetim arayışlarına girmişlerdir. Klasik yönetim anlayışıyla işletmelerin yaşamasızorlaşmaktadır. şletmelerin en önemli amacı kar elde etmek ve ortaklara iyi bir gelirsağlamak olarak görülmekteydi. Ve başarılı bir finansal performans işletmelerinbaşarılı sayılmaları için yeterli kabul edilmekteydi.Son dönemde gelişen yeni bir bakış açısı paydaş kavramıdır. Paydaş, firma ileilgilenen veya onun etkilerinden ve çıktılarından etkilenen herhangi bir kişidir. Kurumfikri önem kazanınca farklı paydaşların beklentilerini ve kararlarını hakkında bilgisahibi olmak önem kazandı. Ve paydaş yönetimi ortaya çıktı paydaş yönetimi anahtarpaydaşlarınızı tanımlandığınız ve onların desteğini kazandığınız bir süreçtir.Bir işletmenin sadece pay sahiplerinin (ortakların) değil, tüm paydaşlarınınmenfaati için yönetilmesi gerektiğini ifade eder. Paydaş teorisi, işletmenin değişikpaydaş gruplarıyla hedeflerine ulaşmasının araştırılmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTFirms are in a large variation, and alldays new subjects have been came outand discussed. With the increase of ekonimical conditions and competitionconditions, managers enter yhe search of new managemnt. The most importantaim of the enterprise was seen as to get good incomes fort he shareholders. And asuccessfull financial performance is enough to be a successfull firm.Last term, a new view is stakeholder concept. A stakeholder is anyone whohas an interested in firm or will be affected by its deliverables or output. When itcomes to important corporate decisions, it is necessary to know about theexpectations of different stakeholders and to determine. And StakeholderManagement is came out, Stakeholder Management is the process by which youidentify your key stakeholders and win their support.Stakeholder theory, explains that managers shoul manage the firm not onlyfort he benefit pof the shareholders but also sor all stakeholders benefit.Stakeholder Theory is, search that how firms reach their goals with the variousstakeholder groups.