Kalite fonksiyon göçerimi ve bir uygulama
Quality function deployment and a practice
  1. Tez No: 204632
  2. Yazar: ŞEYMA GÖŞTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. FEHİM BAKIRCI, DOÇ.DR. KADİR ARDIÇ, DOÇ.DR. OSMAN ÇEVİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Kalite Fonksiyon Göçerimi, Kalite Evi, Yüksek Öğrenim, Müşteri stekleri, Total Quality Management, Quality Function Deployment, House ofQuality, Higher Education, Customer Requirements
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Değişimler, rekabet koşulları, globalleşme ve tüketicilerin bilinçli hale gelmelerigibi nedenlerle işletmeler yaşamlarını sürdürebilmek için, müşterilerin ne istediğini tamolarak belirlemek ihtiyacını daha fazla hissetmektedirler.Toplama Kalite Yönetiminin ( TKY ) temel aktivitelerinden biri olan KaliteFonksiyon Göçerimi ( KFG ), ürün geliştirme ve kalite yönetimi için sistematik birmetodolojidir. Kalite Fonksiyon Göçerimi, müşteri istek ve ihtiyaçlarının tasarımdanbaşalanarak tüm organizasyonda esas alındığı bir ürün planlama aracıdır.Bu çalışmada, artan rekabet ortamında yeni değer yaratabilme açısından kaliteve sürekli gelişim ele alınmakta, Kalite Fonksiyon Göçerimi ve önemivurgulanmaktadır. Çalışmada Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü' ndeki öğrencilerin verimliliğini etkileyen problemler ele alınmış ve bu problemlerinçözümünde KFG metodu kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Heavy competition and changing environment, global the corporation managershave to know what their customers want to them, in order continue their business life.Quality Function Deployment ( QFD ), which is one of the main activities ofTotal Quality Management ( TQM ), is a systematic metodology for qualitymanagement and product development. Quality Function Deployment is a productplanning tool based on customer requirements from desing phase through wholeorganisation.In this study, quality and continous improvement will be evaluated from theaspect of value creation in competition, and the importance of Quality FunctionDeployment will be emphasized. In this study, Quality Function Deployment has beenused to identify and to solve the problems effecting the performance of learners inGaziosmanpaşa University, Social Sciencences nstitute.