The approaches of Turkish social democrats to the European Union
Türk sosyal demokratların Avrupa Birliği'ne yaklaşımları
  1. Tez No: 204709
  2. Yazar: SEÇİL ERDEM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAŞİT KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Demokrasi, Avrupa Birliği, Türkiye, Social Democracy, European Union, Turkey
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler ve bu süreci ilgilendiren güncel gelişmelerTürkiye'deki ekonomik, siyasal ve toplumsal dinamikler üzerinde doğrudan ve dolaylı etkileriolan önemli konulardır. Bu bağlamda Avrupa Birliği, Türkiye'deki politik tartışmaların daönemli bir konusu haline gelmiştir. Bu tez, Türk Sosyal Demokrasi Hareketi çerçevesiiçindeki politik unsurların Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin belirlenmesi sürecindeki rollerive yaklaşımlarını analiz etmektedir. Bu tez, Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliğiilişkilerinin Türk siyasetinin, aynı zamanda bu ilişkilere önemli katkılarda bulunmuş enönemli unsurlarından biri olan Sosyal Demokratlar tarafından nasıl kavrandığı vedeğerlendirildiğini anlama şansı sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
The relations between Turkey and the European Union and the current developmentsconcerning this process are important issues which have direct and indirect effects on theeconomic, political and social dynamics in Turkey. In this context, the European Union hasalso become an important subject of political debates in Turkey. This thesis analyses the rolesand approaches of the political components within the framework of Turkish SocialDemocratic Movement in the process of the determination of the Turkey-European Unionrelations. This thesis will provide a chance to conceive how the European Union and therelations between Turkey and the European Union are considered and assessed by TurkishSocial Democrats who are one of the most important components of Turkish politics that havealso submitted significant contributions to the Turkey-European Union relations.