Give me your love
Aşkını ver bana
  1. Tez No: 204807
  2. Yazar: NAMEERA AHMED
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. CAN CANDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: şitmek, Müzik, Özlem, Deneyim, Yolculuk, Açma/Kapama, Süreç, Audition, Music, Longing, Experience, Journey/Voyage, Unveiling/Veiling. Process
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu tez, Istanbul'daki mevlevi müziğine öznel ve sanatsal bir yaklaşımı, birhikayeyi anlatan aşkını ver bana adlı belgesel video projesini oluşturan süreçlerideğerlendirmeye çalışmaktadır. Proje, sesin, bilinmeyene ve ?görünmez?olana giden yolda, arayış içinde olan için eksik olan parçayı tamamlama rolü üzerine birsorgu/arayış olarak görülebilir. Tez, projenin, belgesel türünün farklı ?mod?ları bağlamındakonumunu ve videonun yapımını içine alan süreci tartışmakla birlikte, aşkını ver bana'nınkendinin de bir sorgu/arayışa dönüşmesini irdelemektedir.
Özet (Çeviri)
This paper tries to evaluate the processes which constitute the documentary video project,aşkını ver bana, or give me your love, which is a story, a subjective and artistic response, tothe music of the Mevlevi sufi order in Istanbul. The project was an inquiry into discoveringthe role of sound in leading to the `unseen?, how sound can lead to the flow of the unknownand becomes a missing link in the experience of the `spirtitual seeker?. This paper discusseswhere my project stands vis. a vis. the different `modes? of documentary, articulates theprocesses involved in making the video, as well as discussing how aşkını ver bana itselfbecomes a process of inquiry.