Designing the institutionalization of conflict resolution in Turkey: A strategic deployment process
Uyuşmazlık çözümünün Türkiye'de kurumsallaşmasının tasarımı: Stratejik politika açınımı süreci
  1. Tez No: 204825
  2. Yazar: ŞANSEL İLKER
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NİMET BERİKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: uyuşmazlık çözümü kurumsallaşması, görece yoksunluk, tanı, kavramlaştırmak, stratejik planlama, politika açınımı, institutionalization of conflict resolution, relative deprivation, diagnosis, conceptualization, strategic planning, policy deployment
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tezin amacı uyuşmazlık çözümünün Türkiye'dekurumsallaşmasının çeşitli yönlerini incelemektir. Bu amaçla, tezde ilk olarakuyuşmazlık çözümü disiplininin Kuzey Amerika ve Avrupa'da kurumsallaşmasüreci analiz edilmiştir. İkinci olarak, uyuşmazlık çözümünün Türkiye'de olanve/veya olası rolüne işaret etmek üzere, farklı uyuşmazlık alanları elealınmıştır. Üçüncü olarak, uyuşmazlık çözümü yaklaşımının politikaoluşturmaya uyarlanmasında bir araç olarak kullanılmak üzere bir modelyaratılmıştır. Kentsel alanda arsa anlaşmazlığı örneği modele uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to elaborate different aspects ofinstitutionalization of conflict resolution in Turkey. For this purpose, thethesis first analyzes the institutionalization process of the field of conflictresolution in the North American/European context. Second, different issueareas of conflict are addressed in Turkey, in order to reflect the existing and/orpotential role of conflict resolution in these realms. Third, a model isintroduced as a tool for in depth adaptation of this approach in policy makingin Turkey. An example from urban land dispute is applied to the model.