I need some time
Biraz zamana ihtiyacım var
  1. Tez No: 204827
  2. Yazar: AYLİN SUNAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAĞ AKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: yün, örgü örme, motor, zaman, süreç, teknoloji, wool, knitting, motor, time, process, technology
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 30
Özet
Bu, sürecini araştırdığı ?Biraz zamana ihtiyacım var / I need some time? sergisinidestekleyici bir çalışmadır ve sergiden ayrı bir metin olarak konumlandırılamaz. İlkolarak, kapitalizmin gelişiminde yün ve motorun önemi anlatılır ve bu gelişmelerinsonuçları zaman ve zaman algısı kavramları bağlamında tartışılır. Daha sonra, zamanesaslı işlerde, yün ve motorla çalışma süreci anlatılır
Özet (Çeviri)
This is a supplementary text that investigates the process of the exhibition, ?Birazzamana ihtiyacım var / I need some time? and can not be considered separate to it. Inthe first part, it focuses on the theorization of works. It introduces the importance ofwool and motors in the rise of capitalism and discusses their effects in the context oftime and our perception of time. Later, it points out the process of working with wooland motor on a time based project.