The role of the global media in world politics: A case of Iraq war of 2003
Küresel medyanın dünya politikasındaki yeri: 2003 Irak savaşı örneği
- Tez No: 205059
- Danışmanlar: PROF.DR. HÜSEYİN BAĞCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, İletişim Bilimleri, International Relations, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Küresel Medya, Dünya Politikası, 2003 Irak Savaşı, El-Cezire, BBC, CNN, Küresel Hedef Kitle, Bilgi Toplumu, Kitle İletişim, Propaganda, Global Media, World Politics, Iraq War of 2003, Al-Jazeera, BBC, CNN, GlobalAudience, Information Society, Mass Communication, Propaganda
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZKÜRESEL MEDYANIN DÜNYA POLİTİKASINDAKİ ROLÜ:2003 IRAK SAVAŞI ÖRNEĞİAşkın, BerrinYüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler BölümüTez Yöneticisi : Prof. Dr. Hüseyin BağcıNisan 2006, 124 sayfaBu çalışma, küresel medyanın dünya politikasındaki rolünü incelemektedir. Bilginintemel kaynağı olarak küresel medya dünya politikasında çok sayıda işlevgerçekleştirmektedir. Teknolojik gelişmeler, hem küresel medyanın hem de dünyapolitikasının alanını ve içeriğini genişletmiştir. Bu tezin amacı, küresel medya ve dünyapolitikasındaki değişimlerin ne derecede olduğunu ve küresel medyanın dünya politikasını nederecede etkilediğini ortaya koymaktır. Dahası, bu tez küresel medya ve dünya politikasıilişkisinde önemli rol oynayan aktörlerin analiz edilmesini amaçlamaktadır. Bu tez ayrıca,küresel medyanın dünya politikasındaki etkilerini ve önemini 2003 Irak Savaşı'ndanörneklerle sorgulayacaktır. Bu tezde ileri sürülen argüman şudur; küresel medya, dünyapolitikasında gündem oluşturma, engelleme ve hızlandırma etkileriyle kamuoyunu etkileyenönemli bir aktördür. Bu tez, bir yandan küresel medyanın kamuoyu üzerindeki gücünü mevcutmedya yapılarından hareketle sorgularken, diğer yandan 2003 Irak Savaşı'ndan örneklerleküresel medyanın etkilerinin gösterilmesini amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE ROLE OF THE GLOBAL MEDIA IN WORLD POLITICS:A CASE OF IRAQ WAR OF 2003Aşkın, BerrinM. Sc., Department of International RelationsSupervisor : Prof. Dr. Hüseyin BağcıApril 2006, 124 pagesThis thesis analyzes the role of the global media in world politics. The global media asa major source of information performs many functions in world politics. Due to thetechnological innovations both the global media and world politics has extended their scopeand content. It is the aim of this thesis to explore to what extent the global media and worldpolitics changes and to what extent the global media affect world politics. Moreover, thisthesis aims to analyze the actors that play a significant role in the relation of global media andworld politics. This thesis will also question the importance and effects of global media inworld politics through the examples of Iraq War of 2003. This thesis argues that global mediaare the important actor of world politics by their agenda-setting, impediment and acceleranteffects which influences public opinion. The aim of this thesis is to question the power of theglobal media on public opinion through the existential media structures, while showing theeffects of global media by the examples of Iraq War of 2003.