Kalıcılığa olumlu etkisi kanıtlanmış bir bilgisayar destekli öğretim materyalinin SCORM uyumlu hale getirilmesi
Adoptation of a learning material which is proved that has an positive affect on learning SCORM consistent
- Tez No: 206270
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET TEKDAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: SCORM, ADL, Öğretim Materyali Tasarımı, BilgisayarDestekli Öğretim, nternet, SCORM, ADL, Designing Learning Materials, Computer AssistedTeaching, Internet
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışmanın amacı, öğretim materyallerinin gerekli düzenlemeleryapılarak ortam bağımsız, yeniden kullanılabilir, düzenlenebilir, paylaşılabilir vesorgulanabilir öğretim materyalleri şekline getirmektir.Bu süreçte, materyallerin yeniden tasarlanması için Captivate veAuthorware programları kullanılmıştır. Tasarım sürecinde oluşturulanmateryallerin sadece üst veri yapısında değil, geliştirme sürecinde de SCORMuyumlu olmasına özen gösterilmiştir. Paketleme ve dallanma yapıları ADLtarafından geliştirilen RELOAD yazılımı kullanılmıştır.Çalışma sonunda elde edilen öğretim materyali MOODLE öğrenmeyönetim sistemi üzerinde denenmiş ve SCORM uyumlu olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The goal of this study is to by making necessary changes, turningsubjected learning materials into platform free, and reusable, editable, sharableand searchable learning materials.During this process, Captivate and Authorware softwares were used. Wetried learning materials to be not only the metadata structures level but also theproduct itself compatible with SCORM. For packaging and branching structures,RELOAD software which is produced by ADL, is used.After the production phase the learning materials are tested on Moodleand it?s appointed that the learning material is SCORM conformant.