İlköğretim 2. sınıf seviyesinde bilgisayar destekli eğitici matematik oyunlarının başarıya ve kalıcılığa etkisi
The effect of computer assisted educational mathematic games on the academic achivement for maths course and retention of primary school 2nd grade students'
  1. Tez No: 206271
  2. Yazar: ASUMAN YİĞİT
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET TEKDAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli e itim, ö retici bilgisayar oyunları, Computer Assisted Education, Educational ComputerGames
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalı mada ilkö retim 2. sınıf seviyesinde matematik derslerindebilgisayar destekli e itici oyunlar kullanılarak akademik ba arıya ve kalıcılı aetkisi ara tırılmı tır. Bu amaçla seçilen oyunların deney grubu ö rencileritarafından kullanılması sa lanmı tır. Ara tırmada TuxMathScrabble veTreasure Hunt Math oyunları kullanılanılmı tır.Çalı ma grubunu Adana ?Özel Gündo du Okulları? ilkö retim ikincisınıflarından 47 ö renci olu turmaktadır. Rastlantısal olarak seçilen 22 ö rencideney, 25 ö renci kontrol grubuna alınmı tır. Kontrol grubuna gelenekselyöntemle (ö retmenin daha etkin oldu u yöntem) alı tırmalar uygulanırken,deney grubuna ise bilgisayar destekli e itici matematik oyunları uygulanmı tır.Ara tırma sonunda kontrol ve deney gruplarında akademik ba arıları vekalıcılık açısından anlamlı bir fark bulunamamı tır.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of using educational computer games on primaryschool 2nd grade students? mathematics lessons to their academic successesand retention has been researched. Therefore, the selected games have beenprovided to be used by experiment group students. The games named TuxMath Scrabble and Treasure Hunt Math have been mainly used in this study.The working group includes fourtyseven students at 2nd grade from?Adana Özel Gündo du Schools?. Twentytwo students selected randomly havebeen in the experimental group, and twentyfive students selected randomlyhave been in the control group. The examples with the traditional method(paper and pencil based) have been applied to the control group, and thecomputer aided math games have been applied to the experimental group.At the end of this study, a meaningful difference could not be foundbetween control and experimental group in terms of academical success andretention.