Hizmet sektöründe müşteri tatmini açısından içsel pazarlama ve uygulama
The internal marketing for customer?s satisfaction in service sector and application
  1. Tez No: 208444
  2. Yazar: HASAN KALYONCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESİN KÜHEYLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: çsel Pazarlama, Hizmet Pazarlaması, çsel Müsteri, Internal Marketing, Service Marketing, Internal Customer
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 275
Özet
Günümüzde hemen hemen tüm örgütler varolus amaçlarını hizmetverme anlayısına dayandırmaktadırlar. Hizmeti gerçeklestirip ve hizmetisunan personel, hizmetin üretiminde ve pazarlanmasında önemli bir rolesahiptir. Müsteriyle iliskide bulunan personel, örgütü temsil ettigi ve müsteritatminini dogrudan etkiledigi için bir pazarlamacı rolünü yerine getirir. çselmüsteri olarak kabul edilen personelin memnuniyet düzeyi hizmetpazarlamasının basarısında da etkin rol oynar. Bu çalısmada hizmetpazarlaması kavramı üzerinde durulmus ve içsel müsteri memnuniyetininhizmet pazarlaması üzerindeki etkileri incelenmistir.
Özet (Çeviri)
Todays almost whole organization?s aims are based on servicecomprehension. The personel who realise and present the service has animportant role in producing and marketing service. The personel who is inreliationship with the customer is playing the marketer role because ofrepresenting the organization and effecting the customer?s satisfaction. Thepleasure degree of the personel who is accepted as internal customer is playingan effective role in service marketing success. In this study the service conceptis explained and the effects of internal customer?s pleasure on the servicemarketing is researched.