İşletmelerde yaratıcılık yenilikçilik girişimcilik yönetimi
Creativitiy innovation entrepreneurship management in enterprises
  1. Tez No: 208613
  2. Yazar: BARBAROS TUNÇ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ETHEM DUYGULU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yaratıcılık, yenilikçilik, girisimcilik, içgirisimcilik, yaratıcı yenilikçi girisimci kültür ve yaratıcı örgüt ve girisimci örgüt, Creativity, innovation, entrepreneurship, intrapreneurship, creative, innovative and entrepreneurial culture, innovative organizations and entrepreneurial organizations
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 257
Özet
Günümüz toplumlarında ve ekonomik alanlarda yasanan degisimler, isletmeler adına pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir. sletmelerin amaçlarına ulasması ve varlıklarını devam ettirmeleri için her geçen gün hızla farklılasan çevrelerine ve kosullara uyum saglaması kaçınılmazdır. sletmeler degisimleri öngörüp, baslatabilirlerse, içinde yer aldıkları toplum ve ekonominin bas aktörleri konumuna geleceklerdir. sletmelerin, içinde yer alan bireylerin sahip oldugu yaratıcılık enerjilerini açıga çıkartarak yenilikler üretmesi ile yogun rekabet ortamında avantaj elde edeceklerine süphe yoktur. Yaratılan yenilikleri isleyerek toplum geneline fayda yaratacak sekle dönüstürülmesi ile, hem birey, hem örgüt hem de toplumun kazançlı çıkacagını söylemek hatalı olamayacaktır. Bunu saglamalarının yolu ise, hiç süphe yok ki, yaratıcı, yenilikçi ve girisimci bir örgütsel yapıya ve isleyise kavusmalarıdır. sletmelerin içerisinde yer aldıkları sistemlere önderlik etmelerini saglayacak olan yaratıcılık, yenilikçilik ve girisimcilik süreçlerinde en etkin ve verimli sonuçların alınması; bu süreçlerin amaçlara ulasmada etkili birer araç olabilmeleri için en önemli görev bu kavramların yönetimindedir. Yönetimin istenen sekilde gerçeklestirilmesi de yine bu olguların tüm yönleri ile bilinmesine ve etkilesim içerisinde bulunulan kültürel ögelerle harmanlanarak örgütün her kademesine tasınmasına baglıdır.
Özet (Çeviri)
Changes occurring in economies and communities bring forth lots of problems aside. To survive and reach their objectives, organizations must adapt themselves into environment and conditions which change rapidly. If the enterprises may foresee and initiate the changes, they will become the most important actors of the economic system and society in which they exist. There is no doubt that the organizations will gain advantage in rivalry competition environment by revealing the creative energy of individuals and producing innovative solutions to problems. It is not mistaken to say that turning the innovative ideas into a value by treating them, individuals, organization and the whole society will gain benefits. To obtain this advantage the only way seems to have a creative innovative and entrepreneurial organization structure. Creativity, innovation and entrepreneurship will lead the organization to be the leaders of the systems in which they already operate. To use creativity, innovation and entrepreneurship effectively for organizations, the most important task must be realized by management. To have such an affective and cooperate management it is committed to know everything about these concepts and integrate them with cultural values of individuals and organizations that interacts simultaneously with the structure.