Bir özel hukuk sözleşmesi olarak finansal kiralama (leasing) sözleşmesi
  1. Tez No: 208996
  2. Yazar: AYNUR ARSLAN POLAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. M. REFİK KORKUSUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Leasing, Finansal Kiralama, Kiralayan, Kiracı, Finansal Kiralama Şirketi, Leasing, holder-renter, leasing company
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışmada, 28/06/1985 tarih ve 18795 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu ile hukukumuza giren finansal kiralama (leasing) sözleşmesinin bir özel hukuk sözleşmesi olarak ele alınıp, tanımı, hukuki niteliği, unsurları, hükümleri, sona erme sebepleri ve diğer yönlerinin etraflı incelenmesi konu edilecektir.Çalışma beş bölümden oluşmakta olup, birinci bölümde genel olarak sözleşme kavramı, unsurları ve türleri kısaca açıklanacaktır. İkinci bölümde finansal kiralama (leasing) sözleşmesinin tanımına, hukuki niteliğine, benzer sözleşmelerden farkına, unsurlarına ve taraflarına değinilecektir. Üçüncü bölümde finansal kiralama sözleşmesinin şekline, özel sicile kaydedilmesine, türlerine ve fayda ve sakıncalarına ilişkin ilkelere yer verilecektir. Dördüncü bölümde, sözleşmenin hükümleri ayrıntısıyla ele alınacaktır. Son bölüm olan beşinci bölümde ise finansal kiralama sözleşmesinin sona erme halleri inceleme konusu yapılacak ve bir sonuç yazısıyla bu çalışma tamamlanacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, to come into via Law no. 18795 (law of lesaing) on the Official Journal effect to our law. The study is consist of five parts, the first part has been explained the term, factor and kind of the agreement little bite. The second part has been adverted to the difference of the same contract, to faktors, to law quality, to the definition of leasing cantract. At the third part would been allowed for principles which belongs advantage and disadvantage, of the form of leasing contract, to type to the personal record and to the kinds. And the fourth part will handle the results of contract with detail. At the fifth part which is the last part of our writing is dicussing about the ending of the leasing contract and this is a result writing.