Çağdaş türk düşüncesine Erol Güngör katkısı
To contemporary turkish thought Erol Gungors support
  1. Tez No: 210358
  2. Yazar: HARUN CEYLAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. M. KEMAL ŞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Düşünce dünyası, Ekonomi, Siyaset, Teori, Sosyal Bilimler, World of idea, Economy, Politics, Theorie, Social Sciences
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Türk düşünce dünyasının giderek sığlaşan bir görünüme bürünmesinin geri planında, aydınımızın Batılı aydın karşısında duyduğu kompleks yatmaktadır. Bu komleks aydınımızın geçmişinden ve kendisinden utanır hale gelmesiyle sonuçlanmıştır. Bu noktadan itibaren aydınımız Batılı aydına benzemeye çalışmış, başta halk ve kültür olmak üzere yerli olan her şeyden tiksinir olmuştur. Bununla beraber aydınımız tiksindiği halkı dönüştürmek için siyasete atılıp düşünme özelliğini kaybetmiştir. Erol Güngör bu anlamda aydınımızın unuttuğu ve utandığı kavramları düşünce dünyasına kazandırmak yoluyla düşünce dünyamıza yeni bir derinlik kazandırabilmiştir.
Özet (Çeviri)
At the back of idea world of Turk which is becoming primitive, that?s why the prejudice what our poets has againts the west world. This prejudice resulted that our poet is becoming shame ful for his past and himself. After this point our poets have tried to be similar to west world?s poets. First of all, they begin to hate everything including his people and Country. Mean while poest last his ability to think who tried to change his people. Erol Güngör, in this concept, has succeed new era, which athers forget and has schame.