Konaklama işletmlerinde dış kaynak kullanımı olarak özel güvenlik
Private security in accomodation management as a outer search
  1. Tez No: 210392
  2. Yazar: ELİF ÇEVİK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. C. GAZİ UÇKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Güvenlik, Konaklama sletmeleri, Özel Güvenlik, security, private security, outsourc
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Güvenlik Kavramı, dünyadaki uygarlıkların var oluslarıyla ortaya çıkmıstır. Uygarlıkların gelismesiyle birlikte güvenlik kavramı da bir sistem haline gelmistir. Günümüzde medeniyet seyfiyesi üst düzeylere çıktıkça güvenlik sistemleri de bunlara baglı olarak daha da gelisecektir. Devletin var olan güvenlik sistemlerinin ülkemize gelen turistin güvenligini tam olarak saglaması güçlesmis, devlet daha fazla güvenlik gücü barındıramaz hale gelmistir. Dolayısıyla isletmeler konukların öncelikle can ve mal güvenligini güvence altına alabilmek için hukuki açıdan da izin alarak kendi güvenlik birimlerini kurmuslardır. Zamanla isletmeler güvenlik birimlerinin etkinligini arttırmak için özel güvenlik sirketleri ile çalısmak zorunda kalmıslar ve böylece bu tür sirketlerden yararlanarak dıs kaynak kullanımına gitmislerdir. Dıs kaynak (outsourcing) kullanımı ile ülkemize gelen turistlerin can ve mal güvenligi daha etkin bir sekilde kontrol altına alınmaya çalısılmıstır. Bu çalısmanın birinci bölümünde; güvenlik kavramı, konaklama isletmelerinde güvenlik ve özel güvenlikten; kinci bölümünde; konaklama isletmelerinde güvenlikten Üçüncü bölümde; dıs kaynak kullanımından bahsedilerek, Dördüncü bölümünde; Ankara bölgesindeki dört ve bes yıldızlı konaklama isletmelerinde yapılan anket uygulaması ile çalısma desteklenmistir.
Özet (Çeviri)
The meaning of“security”has been existed with the civilizations in the world. The security has been a system while the civilizations develops. Today, however the civilization is up the security system will develop as a parallel to them. It is difficult that the government's existing security system will ensure almost 12.000.000 tourists coming to Turkey. So the business executives has founded their own security departments in order to get gurantee of the tourits' lifes and goods. But they have a permission from the legal ways. However, in the course of time they have to work together with the private security company because they want to increase the department's effectiveness. And so they have a relation between the department and the usage of out-search. It is checked more effectively with the usage of out search by the way of the tourists', lifes and goods, coming to Turkey . In the first chapter of this study; it has been told the security and its importance, In the second chapter of this sudy; it has been told the importance of the out-search usage. In the hird chapter of this sudy; there has been a search about usage of private security as an out search