Otel işletmelerinde müşteri memnuniyetinin değerlendirilmesi üzerine bir alan araştırması (Bartın ili örneği)
A case study for evaluation of customer satisfaction in hotel companies (an example of Bartin region)
  1. Tez No: 210393
  2. Yazar: MÜGE DEMİR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ŞEHNAZ DEMİRKOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Otel sletmeleri, Müsteri liskileri, Müsteri Memnuniyeti, Müsteri Sadakati, Hotel Companies, Custemer Relations, Customer Satisfaction, Customer Loyalty
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Günümüzde isletmeler artan rekabet, gelisen teknoloji, daha fazla seçenek gibi nedenlerle müsterilerin beklentilerine cevap vermek için sürekli yenilenmek ve gelisime ayak uydurmak durumundadırlar. Modern isletmecilik anlayısı; isletmenin bütününün müsteri yönlü olmasını, müsterinin istek ve ihtiyacına göre hareket etmesini gerektirmektedir. sletmeler artık müsteri isteklerine yönelmek, , çalısmalarına bu dogrultuda sekil vermek, onun isteklerini karsılamak için yeni yol ve yöntemler bulmak zorunda kalmıs, müsteri ile ortak olmanın önemini anlamıslardır. Hizmet pazarlayan otel isletmelerinin gelisimi takip edebilmek ve pazarda yerini koruyabilmek için önceligi müsteri ve müsteri memnuniyetine vermeleri bu memnuiyeti saglamada basrolü oynayan müsteri memnuniyeti kavramının ön plana çıkmasını ve sektörde gereken degeri bulmasını saglamıstır.
Özet (Çeviri)
Recently, companies have to revise themselves continuously and adapt to developments in order to respond to expectations of the customers because of increasing race and developing technology conditions. Modern management mentality forces the whole company to be based on the customer needs. The companies have been obliged to focus on the request of the customers, form its strategies according to this and develop new techniques and methods and understood the importance of being partner with the customers. Service marketing hotel companies? giving the priority to customer and satisfaction in order to follow the development and save its position in the market causes the conceit of customer satisfaction which placed the most important role to maintain satisfaction to stick out and to reach its real value in the sector.