Topolojik uzaylarda strongly theta-pre sürekli çoğul-değerli fonksiyonlar
Strongly theta-pre continuous multifunctions in topological spaces
- Tez No: 212367
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYNUR KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: pre-q -açık küme, pre açık küme, pre kapanıs, strongly q - pre süreklilik, çogul-degerli fonksiyon, pre-q -open set, pre open set, pre closure, strongly q -pre continuity, multifunction
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu çalısmada, çogul-degerli fonksiyonlar için üstten ve alttan strong q -pre süreklilik kavramını, T. Noiri'nin [18] tanımladıgı strong q -pre sürekliligin bir genislemesi olarak tanıttık. Bu amaca yönelik olarak çalısma üç bölümden olusmustur. Birinci bölümde, konunun uygulamalarıyla ilgili genel bilgilere deginilmistir. kinci bölümde, strongly q -pre sürekli fonksiyon tanımı ve bu fonksiyonların temel özellikleri verilmistir. Son bölümde, üstten ve alttan strongly q -pre sürekli çogul-degerli fonksiyon kavramı tanımlanmıstır. Ayrıca, üstten ve alttan strongly q -pre sürekli çogul-degerli fonksiyonların temel karakterizasyonları ve özellikleri elde edilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, we introduced the concept of upper and lower strong q -pre continuity for multifunctions as an extension of the notion of strong q -pre continuity due to Noiri [18]. For this purpose; the study includes three sections. In the first section, general knowledge about the subject is touched. In the second section; definition and basic properties of strongly q -pre continuous functions are given. In the last section, the concept of upper and lower strongly q -pre continuous multifunction is defined. Also, their basic characterizations and properties are obtained.