Gprs ile sistem denetimi
System control with gprs
- Tez No: 212864
- Danışmanlar: PROF.DR. ÖMER FARUK BAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
- Anahtar Kelimeler: GPRS, distance control, java
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Denetim sistemleri günümüzde birçok alanda uzaktan denetim olarak gerçeklestirilmektedir. Radyo Frekans, InfraRed, internet ve mobil iletisim sistemleri uzaktan denetim için sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin her birinin denetlenecek sistemler açısından farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu tez çalısmasında uzaktan denetim için kullanılan yöntemler arastırılarak her bir yöntemin zayıflıkları ve üstünlükleri tespit edilmis ve uygulama olarak Paket Anahtarlamalı Radyo Hizmetleri Sistemi (GPRS) kullanılarak örnek bir sistemin denetimi gerçeklestirilmistir. Uygulama çalısmasında GPRS sisteminin teknik özellikleri incelenerek, uygulama sunucusu protokolü hazırlanmıs, denetim kartı tasarımı ve istemci yazılımı gerçeklestirilmistir. GPRS, maliyet, baglantı hızı ve konum özgürlügü saglaması açılarından uzaktan denetim yöntemleri içerisinde büyük üstünlükler saglamaktadır. Anahtar Kelimeler : GPRS, uzaktan denetim, java
Özet (Çeviri)
Nowadays in many areas, control systems are realized as distance control. Radio Frequency, InfraRed, internet and mobile communication systems are main distance control systems and each one has different properties point of view controlled systems. In this study, methods used for distance control have been investigated and determined each methods? advantages and disadvantages. Control of a system has been realized by using General Pocket Radio Service (GPRS). In application, application protocol server has been prepared, control card has been designed and server software has been realized by investigating GPRS systems technical property. GPRS has great advantages about cost, connection speed and liberty of location, in another distance control methods.