Mobil telefonlar için uygulama geliştirme
Application developing for mobile phones
  1. Tez No: 212986
  2. Yazar: ÖZER AKKOCA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: J2ME, CLDC, MIDP, Siparis Takip Programı, El terminali, J2ME, CLDC, MIDP, Order Control Program, Handheld Terminal
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilişim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Günümüzde mobil iletisim sektörü hızlı bir sekilde gelismektedir. Mobil telefonların fiyatları gün geçtikçe düsmekte ve yetenekleri artmaktadır. Bir kisisel bilgisayarın yapabildigi birçok isi mobil telefonlar da yapabilmektedir. Bu tezde, mobil cihazlar için program gelistirmede kullanılan J2ME Java Micro Edition) platformu incelenmis, özellikleri anlatılmıs ve bu platform kullanılarak bir uygulama programı gelistirilmistir. Gelistirilen uygulama programı ile mobil telefonun bir el terminali olarak kullanılması amaçlanmıstır. uygulama programının el terminaline göre üstünlükleri ve eksiklikleri belirtilmis ve kodları üzerinde çalısması anlatılmıstır. Programın çalısması ve kurulumu hakkında gerekli bilgiler verilmistir. Uygulama programı Netbeans programı kullanılarak gelistirilmis, bazı simülatör programları ve mobil telefonlar kullanılarak test edilmistir. Uygulama programı CD'de MobileApplication, Musteri, Konsol ve Servletler klasörlerindedir.
Özet (Çeviri)
Mobile communication business has been growing quite fast at these days. Mobile phone prices drop down from day to day and their capabilities increase. Mobile phones can do many works as personal computers do. In this thesis, using J2 ME platform which is used improving programs for mobile devices is examined, features are expressed and using this platform an application program is improved. With the application program, mobile phone is intended as a handheld terminal. Application program is compared to handheld terminal and specified advantages, disadvantages and how to work on codes. There is necessary information about how to set up and run program. Application program is improved using Netbeans program and it is tested using some simulator programs and mobile phones. The application program is in MobileApplication, Musteri, Konsol and Servletler folders at CD.