Developing an NFC based smartphone application for student information system
Öğrenci bilgi sistemi için bir YAH tabanlı akıllı telefon uygulaması geliştirilmesi
- Tez No: 463701
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RIDVAN SARAÇOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: NFC, NFC etkin android cihazları, RWD, Web uygulaması, NFC, NFC enabled android devices, RWD, Web application
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Teknoloji, eğitimin bir sonucudur, ancak bu modern teknolojik süreçte, teknolojiden advantage elde etmek için eğitime zaman gelmiştir. NFC çipini içeren bir akıllı telefon (NFC Near Field Communication), kolay elektronik tanımlama için yaygın NFC kart kullanımını etkinleştirdi. Akıllı telefonlar daha da yaygınlaşıyor ve akıllı telefonları kullanmanın yeni imkânları kamu ve özel kullanım için birçok yetenek arttıkça. Takılı NFC modüllü genişleme akıllı telefonları, aynı çalıştırmanın tek bir cihazda doğrudan uygulanması ve yeni Çözümler sunar. Bu tezde, bir akıllı telefondaki kimlik belgesinin uygulanmasını öneriyoruz. Öğrenciler üzerinde NFC etiket kartlarını uygulamak zorundayız ve öğrencilerin UID'sini okumak için bir mobil uygulama geliştirdik ve (NFC chip) bir öğrenci kartının simülasyonunu yetkilendirdik. Böylece, günümüzde Duhok Üniversitesi'nde kullanılan plastik NFC kartı yerine, öğrenci derslerde veya öğreticilerde kimlik doğrulama için akıllı telefonunu veya NFC kartını kullanabilir, derecesi, kitapları, ödevleri, kaynakları ve haberleri alabilir Veya Fakültenin belirli alanlarına girme hakkına sahiptir. Tez, Android 4.4 KitKat veya sonrası olan cihazlarda çalışan bir uygulamanın kavramsal tasarımını ve uygulanmasını anlatıyor. Uygulama geliştirme dilinde Java ve Android SDK araçlarını kullanarak programlama dili kullanılarak oluşturuldu Android Stüdyo ve NFC etiketi Kart UID'yi sakladı. Uygulamanın incelenmesi ve gösterilmesi için üç ek uygulama geliştirildi: bir plastik kartın bulunduğu yerde emülasyon kartı yapmak için NFC kartlarını okuyan bir mobil uygulama, ikincisi, öğrencinin tüm bilgilerini göstermesini sağla ve üçüncü sağlama kontrol için web uygulaması Öğrenci veritabanı ve yönetim mobil uygulaması.
Özet (Çeviri)
Technology is a consequence of education, but in this modern technological period, time has come to education to get advantages from technology. A smartphone that includes the Near Field Communication (NFC) chip enabled spread use of NFC cards for easy electronic identification. Smartphones are becoming rising more prevail and as such new possibilities for using the smartphones many abilities for public and private use are increasing. The expansion smartphones with inserted NFC module offers new Solutions emulation and direct enforcement of the same running in a single device. In this thesis, we offer the enforcement of the identification card in a smartphone. We have to Execution the NFC tag cards on students and evolved a mobile application to read the UID of students and authorize simulation of a student card with NFC chip. Thus, instead of plastic NFC card, which is nowadays in use at the University of Duhok, the student could use his smartphone or NFC card for authentication on lectures or tutorials, get the degree , books ,homework , resources and news ,…etc., or have access to certain premises of the Faculty. The thesis describes conceptual design and implementation of an application that runs on devices with Android 4.4 KitKat or later. To execute the mission that awaits us, we used the increasingly popular technology it is NFC. The application was generate using the programming language Java and the Android SDK tools in the development environment Android Studio and NFC tag Card the stored the UID. For examining and demonstration of the application, three additional applications were evolved: a mobile application that reads NFC cards to make emulation card in a place of a plastic card, second provide to display all information of student and third provide is the web application for controlling the database of students and management the mobile application.