Behavior of solutions to nonlinear problems
Doğrusal olmayan problemlerin çözümlerinin davranışları
  1. Tez No: 213055
  2. Yazar: AYÇA ARSOY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜZİN GÖKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Stability, Poincare Lyapunov, Quasilinearization Method, Kararlılık, Poincare Lyapunov, Quasilinerization metot
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
In this study we consider nonlinear system of ordinary differential equations of the form x? (t) = f(t; x); x 2 Rn; t 2 R In chapter 2, to discuss the behavior of solution we give stability by linearization and related theorems with applications. In chapter 3, we introduce the quasilinearization method for approximate solution of two point nonlinear boundary value problem, with some applications. Convergency theorem for the method is also given.
Özet (Çeviri)
Bu çalısmada asagıdaki formda dogrusal olmayan adi diferansiyel denklem sistemini ele alacagız. x&(t) = f (t, x) , n xÎ R , t Î R İkinci bölümde çözümlerin davranıslarını incelemek için dogrusallastırma ile kararlılık ve ilgili teoremler uygulamaları ile incelenmistir. Üçüncü bölümde iki nokta dogrusal olmayan sınır deger probleminin yaklasık çözümü için quasilinearization metodu ve uygulamaları açıklanmıstır. Aynı zamanda metot için yakınsaklık teoremi de verilmistir.