Business process integration model with metadata structures and management
Üst veri yapıları ve yönetimi ile iş süreç entegrasyonu modeli
  1. Tez No: 213058
  2. Yazar: FATMA IRMAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MALİK KEMAL ŞİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İş modelleme, üst veri yapısı, bütünlesik sistemler, çesitli platformlar arası veri degisimi, is süreçleri modellemede üst veri yönetimi, Business modeling, metadata structures, integrated systems, data transmission over miscellanous systems, metadata management on modeling business process
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu tezin ana amacı çesitli isletim sistemleri, dosya tipleri ve veritabanı yönetim sistemleri ile çalısan is süreçlerinin bulundugu kurumlardaki yapılar için arayüz görevi görecek bir platform gelistirmektir. Tezde gelistirmis oldugumuz platform is akıslarındaki dar bogazlardaki baskıyı hafifletmeli ve is süreç entrgrasyonunu modellemelidir. Bütünlesik Sistemler Ortamı projesi uygulamaların is mantıgını üst veri seviyesine tasıyarak çözüm saglar. Ayrıca Bütünlesik Sistemler Ortamı çesitli ag dügümlerini is paketleri üzerinden baglayarak ag bütünlügünü saglar. Tezin ilk bölümlerinde varolan yapılar ve entegre is yazılımları incelenmis ve sonra bu çözümlerin eksik kalan yönleri ortaya çıkarılmıstır. Tezin sonraki bölümlerinde mevcut çözümlerin eksik kalan parçalarını tamamlayan ve gelistiren Bütünlesik Sistemler Ortamı projesi tanıtılmıstır. Tezin son bölümlerinde projede bulunan is yapılarının herbirinin is mantıgı, gereksinimleri ve görevleri, is akısı tanımlanmaları, raporlamalar, kullanıcı yetkilendirilmesi ve tanımlaması konuları ayrıntılı açıklanmıstır.
Özet (Çeviri)
The main objective of this thesis is to develop a platform that acts as an interface for the structures found in the enterprises that carry out the business processes with various operating systems, file types and database management systems. The developed platform in the thesis should relive the pressure on the bottlenecks in the work flows and also model the business process integration. Integrated Systems Environment project will provide a solution by considering business logic of the applications in the meta-data level. It also provides network integrity with combining miscellaneous network nodes over business packages. In the first chapters of the thesis, existing structures and integrated software business are examined, and then the incomplete issues about these solutions are identified. In the following chapters, the Integrated Systems Environment project that improves these solutions by making up the incomplete parts is introduced. In the rest of the thesis, business logic, missions and requirements of every business structure in the project, work flow definitions, reports, user authorization and definition issues is explained in detail.